Reagovanje MEŠIHATA ISLAMSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI povodom ponovljenog napada na prostorije Islamske zajednice u Tivtu

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori
Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori

Podgorica – Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori je ogorčen ponovljenim napadom na prostorije Islamske zajednice u Tivtu, odnosno kamenovanjem kuće iz koje je u postupku prenošenje inventara, dokumentacije i namještaja u nove prostorije.

Očekujemo brzu i efikasnu reakciju nadležnih državnih organa, prije svega policije i tužilaštva, kao u prethodnom slučaju. Smatramo da je pravovremena odluka Opštine Tivat o dodjeljivanju lokacije za izgradnju vjerskog objekta i groblja, mogla da preduprijedi sve novonastale nemile dogadjaje.

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori obratio se opštinskim nadležnim službama 02.07. 2007. godine( br.58/2) sa pisanim zahtjevom za dodjelu lokacije za objekat koji bi služio za administraciju i vjerske obrede, kao i dodjelu parcele za groblje. Nažalost, do dana današnjeg, odnosno za blizu četiri godine, nijesmo dobili nikakav odgovor, od strane Predsjednika ili njegovih službi, što demantuje njegovu izjavu datu medijima..

Raduje nas informacija za koju smo saznali iz štampe da je pismena primjedba Islamske zajednice „na Nacrt prostornog plana“ prihvaćena i uvrštena u prijedlog istog, te da se čeka detaljni plan.

Pozivamo Opštinu Tivat da se ozbiljnije nego dosada pozabavi potrebama svojih gradjana islamske vjere, a ne da ocjenjuje vrijednost izjava Reisa Islamske zajednice, jer to nije u opisu posla ni Predsjednika ni njegovih službi.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.