Reagovanje Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na tekst koji je objavljen 19.11.2011. godine u “Vijestima”

Islamska zajednica u Crnoj Gori
Islamska zajednica u Crnoj Gori

PodgoricaReagovanje Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na tekst u Vijestima od 19.11.2011. godine  (“Medojević optužio reisa Fejzića: Brine samo za DPS”) !

Mešihat Islamske zajednice nije  iznenađen političkim stavovima g-dina Medojevića, jer već duže vrijeme ovaj sveznajući “ekspert” uveseljava javnost kojekakvim gafovima,  ali zaista jesmo njegovom beskrupuloznošću, kojom se obrušio na Islamsku zajednicu, izmišljajući nebuloze  i  šireći, sasvim očigledno –  islamofobiju.

U nedostatku političkih tema,  u svojim bezbrojnim političkim  lutanjima bez ikakvog smisla i cilja, nedavno je krenuo u lov na “ vehabije” po Crnoj Gori, pa kada se konačno ispostavilo da je taj problem na nivou pojedinačnih incidenata, te da nema organizovanih grupacija niti njihove veze sa organizovanim kriminalom,što je bila njegova teorija,  g-din Medojević se ustremio na legitimnu instituciju Islamske zajednice.

Dosada je napadao krajnji sjever, odnosno Rožaje i Plav, pa kada je javnost uvidjela da je riječ o pukim neistinama,  nemajući kud, zaputio se na krajnji jug u Ulcinj, bezočno optužujući ni krive ni dužne ljude u Odboru Islamske zajednice za tzv. vehabizam.  Vjerovatno uskoro treba da očekujemo da  g-din Medojević  sve nas skupa u Islamskoj zajednici proglasi teroristima ili Al-Kaidom, što smo, u regionu, jedino mogli da čujemo  od Milorada Dodika.

Mešihat Islamske zajednice smatra da Medojević ne treba da brine o strukturi Islamske zajednice, već je bolje da se pozabavi time što recimo medju poslanicima njegove partije,koja je navodno gradjanska,  nema nijednog muslimana, a sa ovakvom političkom retorikom vjerovatno ni medju njegovim glasačima neće biti ljudi islamske vjere.

Uvažavajući sva njegova ekspertska znanja, koja je posebno iskazao radeći  za  razne “identitete”,  ipak, mu nećemo dopustiti da se miješa u šerijatska pravila I crta nam profil muslimana-vjernika. Ako je vjernik, neka se bavi svojom crkvom, ukoliko zna koja je njegova I  neka pomaže svome sveštenstvu,  da se oslobodi od remetilačkih faktora, a neka nas poštedi  svojih “dobrih namjera”.

Islamska zajednica ima dovoljno kadrovskih resursa, da joj nije potreba ekspertska Medojevićeva pomoć, dobro znamo, na primjeru PzP-a,  kako bi svaka institucija prošla kada bi je on I njegova družina vodili ili uređivali.

To što g-dinu Medojeviću, od ovdašnje,  više odgovara Islamska zajednica u Srbiji, potpuno je razumljivo I prirodno, jer  je, godinama već, očaran prednostima Srbije u odnosu na vlastitu državu- jedino u tome ogleda se njegov politički kontinuitet I dosljednost.

Jedino čime se možemo složiti sa g-dinom Medojevićem jeste da su sve države regiona više pomogle svoje Islamske zajednice od Crne Gore- kako u pitanjima restitucije, obrazovnih institucija, tako I u sistemskom  rješavanju odnosa države i vjerskih institucija.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.