Predstavnici Mešihata IZ-e u posjeti Njemačkoj

Prof. Enis ef. Burdžović
Prof. Enis ef. Burdžović

Olpe – Dana 19. novembra 2011. godine, na poziv Beke Selimanjina predsjednika Zavičajno-humanitarnog Plavo-Gusinjskog uduženja “Merhamet”, prof. Enis ef. Burdžović šef Vjersko-prosvjetne službe Mešihata IZ-e u Crnoj Gori i prof. Fuad ef. Čekić pravni savjetnik reisa IZ-e u Crnoj Gori, prisustvovali su bajramskoj (donatorskoj) večeri u Olpima, organizovanoj radi sakupljanja pomoći za internatske potrebe medrese “Mehmed Fatih“ u Podgorici.

Skupu se obratio konzul Crne Gore u Njemačkoj gospodin Ervin Ibrahimović, koji je pozvao Plavo-Gusinjane da se za sve sto im bude trebalo obrate konzulatu u Frankfurtu, gdje ih čekaju otvorena vrata za rješavanje svih problema.

Konzul Ervin Ibrahimović
Konzul Ervin Ibrahimović

Nakon gospodina konzula, skupu se obratio šef Vjersko-prosvjetne službe, prof. Enis ef. Burdžović. On je skupu prenio selame reisa Rifata ef. Fejzića, kao i kolektiva medrese “Mehmed Fatih”. Prof. Burdžović se zahvalio organizatoru na prepoznavanju bitnosti i osjećaju dužnosti da pomognu medresu “Mehmed Fatih” koja je, nakon čitavog vijeka stanke, krenula sa širenjem svoje misije.

Plavsko-Gusinjski “Merhamet”, već dvije decenije funkcioniše u kontinuitetu, i poznat je i prepoznat po dobročinstvu i iskrenoj predanosti humanitarnom radu. “Nije bogatstvo imati mnogo, niti dobro živjeti. Bogatstvo je biti prepoznat po dobru i dobročinstvu. To je ono na čemu se “Merhametu” moze pozavidjeti”, naglasio je prof. Burdžović. Nakon obraćanja prof. Burdžovića, predsjednik “Merhameta” Beka Selimanjin je mališanima dodijelio 150 bajramskih paketića.

Konzul Ervin Ibrahimović, prof. Fuad ef. Čekić i prof. Enis ef. Burdžović
Konzul Ervin Ibrahimović, prof. Fuad ef. Čekić i prof. Enis ef. Burdžović

Predstavnici Mešihata IZ-e u Crnoj Gori su narednih dana nastavili posjetu džematlijama i džematima u Njemačkoj. Sa predsjednikom “Merhameta” dogovorena je tješnja saradnja u budućnosti, gdje je predsjednik “Merhameta” dao sugestiju predstavnicima Islamske zajednice da inteziviraju aktivnosti prema dijaspori.

Sav prihod od ove bajramske (donatorske) večeri usmjeren je za potrebe proširenja internatskog kompleksa medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici. Predstavnici Mešihata IZ-e  su se domaćinima zahvalili na srdačnom gostoprimstvu.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.