Reagovanje Islamske zajednice u Crnoj Gori na tekst koji je objavljen u novinama “Dan”

Islamska zajednica u Crnoj Gori
Islamska zajednica u Crnoj Gori

Podgorica – Islamska zajednica u Crnoj Gori, ogorčena je naslovom teksta “Hodža u slastičarni dilovao heroin”, objavljenim juče, 07. februara 2011. godine u dnevnim novinama “Dan”, kojim se na najgrublji način, daleko od novinarske etike udara na ugled i integritet vjerskih službenika Islamske zajednice u Crnoj Gori. Prije svega, u tekstu pomenuti Refik Bibuljica nije hodža, niti je ikada bio.

Nadimak hodža nosi zbog toga što je pokušao završiti medresu (srednju teološku školu), što mu nikada nije pošlo za rukom. Isto tako, u konačnici teksta stoji da je pomenuti čovjek završio teološki fakultet, što je – blago rečeno – notorna laž, sa ciljem da se okalja ugled imama.

Vjerujemo da u multikonfesionalnoj Crnoj Gori, kao i multietničkoj sredini kakva je Bijelo Polje, ovakav vid javnog ponižavanja vjerskih službenika je nedopustiv. Braneći časni imamski poziv, te radi istine sa kojom javnost mora biti upoznata, naojštrije osuđujemo ovakve neodmjerene, tendenciozne i krajnje zlonamjerne podvale!

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.