Reis Rifat ef. Fejzić u posjeti našim iseljenicima u New York-u

Doček reisa Fejzića na aerodromu John F. Kennedy
Doček reisa Fejzića na aerodromu John F. Kennedy

USA/New York–  Na poziv Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje, dana 17.11.2011. godine u New York-u je doputovao reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić. U njegovoj pratnji došao je i Sadmir Hadžijić, profesor turskog jezika u medresi “Mehmed Fatih” u Podgorici.

U popodnevnim satima po kišovitom vremenu goste je na aerodromu John F. Kennedy dočekao direktor medrese “Mehmed Fatih” Rahman Kačar sa imamima Mehdijom ef. Demirovićem i Kemal ef. Bekteševićem i desetak džematlija i članova Odbora IZ-e Plav-Gusinje.

Reis Fejzić održao hutbu u Ali pašinoj džamiji
Reis Fejzić održao hutbu u Ali pašinoj džamiji

Ovom prilikom uvaženi reis-efendija Fejzić je 18.11.2011. godine održao hutbu u Ali-pašinoj džamiji gdje je naglasio važnost tevekkula, vjerničkog oslanjanja na Gospodara Allaha dž.š., ističući da se moramo maksimalno potruditi i dati sve od sebe i na kraju se predati Svevišnjem. Reis Fejzić je istakao da vjernik mora biti uvijek u službi i hizmetu svome dinu i svojoj zajednici. On se osvrnuo i na projekte ovog džemata a posebno na Islamski centar u Richmond Hill-u koji je u fazi renoviranja, gdje je pohvalio sve ljude koji su započeli ovaj projekat, ljude koji trenutno nose projekat i sve one koji će u budućnosti upravljati i brinuti se o njemu.

Reis Fejzić sa džematlijama Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje
Reis Fejzić sa džematlijama Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje

Reis Fejzić je apelovao na sve članove ove zajednice i ostale ljude dobre volje da podrže ovaj hairli posao kako bi svojoj mladeži obezbijedili kavalitetne uslove za upražnjavanje svoje vjere, tradicije i kulture.

Islamska zajednica i kulturni centar Plav-Gusinje u New York-u organizuje donatorsko veče “ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA” za prikupljanje sredstava za završetak radova na Centru koje će se održati u nedjelju 20. 11. 2011. godine.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.