Predstavnici Islamske zajednice prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa u Podgorici

Predstavnici IZ-e prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa
Predstavnici IZ-e prisustvovali prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa

Podgorica – Predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, Sadmir ef. Hadžijić i Ismail ef. Dacić, prisustvovali su prvoj donatorskoj večeri transplantacijskog programa, održanoj 18.08.2012. godine u Delta Citiju u Podgorici.

Prva transplantacija bubrega sa živog donora u Crnoj Gori biće izvedena sredinom septembra, nad tri pacijenta, i to nad Aleksandrom Vujevićem, Nemanjom Božovićem, Jasminkom ili Jasminom Osmančević, kazala je između ostalog, doktorica Marina Ratković, nacionalni koordinator za transplantaciju. Sabaheta Osmančevič iz Rožaja, majka Jasmine i Jasminke, još uvijek nije odlučila kojoj će od bliznakinja donirati svoj bubreg.

U Crnoj Gori postoji 10 centara u kojima se liječe ljudi sa hroničnim bolestima bubrega, a do kraja godine biće otvoren još jedan centar u Plavu, koji će nesumnjivo imati veliki značaj za pacijente iz tog kraja.

Na kraju večeri, doktorka Ratković se zahvalila predstavnicima Islamske Zajednice na prisustvu, a Ismail ef. Dacić je obećao da će ubrzo dostaviti stav Islamske zajednice u pisanoj formi, po pitanju transplantacije organa, te se stavio na raspolaganje za dalji tok ovog programa.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.