Predsjednik GOPAC-a dr. Naser Al Sana, posjetio Medresu Mehmed Fatih u Podgorici

Dr. Naser Al Sana i reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima u medresi "Mehmed Fatih"
Dr. Naser Al Sana i reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima u medresi "Mehmed Fatih"

Podgorica – Službenu posjetu Crnoj Gori dr. Naser Al Sana je iskoristio da bi posjetio Medresu Mehmed Fatih u Podgorici. Juče, 18.05.2011. godine, predsjednika GOPAC-a (Globalne organizacije parlamentaraca protiv korupcije) dr. Nasera u Medresi je primio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić sa svojim saradnicima.

Dr. Naser je bio vidno i prijatno iznenađen uspjehom Islamske zajednice, koja je u glavnom gradu uspjela podici ovako velelepnu prosvetnu ustanovu.

Gost se interesovao o poziciji Islamske zajednice u crnogorskom društvu, te prirodi zvaničnih odnosa između nje i državnih institucija. Interesovao se također i o obimu učešća njegove zemlje Kuvajta u projektu izgradnje Medrese.

Reis Fejzić je pojasnio da pozicija Islamske zajednice u sadašnjem vremenu je mnogo bolja nego u prethodim periodima, te da muslimani, pripadnici Islamske zajednice u Crnoj Gori sve više postaju svjesni svoje odgovornosti spram svoje zajednice, ali i spram društva u kom žive.

Zahvaljujući se domaćinu na gostoprimstvu, dr. Naser je poručio da prilikom narednih posjeta Kuvajtu, Islamska zajednica u Crnoj Gori njegovim posredstvom ima adresu više u toj prijateljskoj zemlji.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.