Posjete važnim instancama – nastavak službene posjete Kuvajtu

imageU nastavku službene posjete Kuvajtu reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima sastao se generalnim direktorom institucije Bejtu-Zekat dr. Ibrahim es-Salihom. Na sastanku su razmatrani projekti u kojima ova institucija može uzeti učešća. Reis Fejzić se dr. Salihu zahvalio na prijemu i interesovanju za Islamsku zajednicu i muslimane u Crnoj Gori, posebno iskazavši zahvalnost na pomoći Bejtu-Zekata u izgradnji centra i ženske medrese u Podgorici.

image

Istog dana, delegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori primio je generalni direktor organizacije El-Hej'eh el-Hajrijjeh dr. Salim Hamadeh. 

imageimage image On je iskazao spremnost za reaktiviranjem ranijih periodičnih ali i otvaranjem novih aktivnosti i saradnje.

 

image imageU popodnevnim časovima delegacija Islamske zajednice je posjetila organizaciju Rahma el-‘Alemijje koja je realizovala brojne projekte u Crnoj Gori, kako posredstvom Islamske zajednice, tako i posredstvom NVO Horizonti. Delegaciju je primio šejh Halid el-Mulla, direktor odjela za Evropu pri ovoj organizaciji. Nakon akšam namaza, delegaciju je ugostio i šejh Jahja Sulejman el-‘Ukajli, generalni sekretar Rahma el-‘Alemijjeh.

imageNarednog dana delegacija je posjetila i organizaciju Abdullah Nuri, gdje je u srdačnom razgovoru sa šejhom Džemalom en-Nurijem vodjen dijalog o otvaranju saradnje, obzirom da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti Islamske zajednice ovoj organizaciji.

imageU popodnevnim časovima, za delegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori priredjen je svečani ručak, kome su prisustvovali rukovodioci pomenutih institucija, na čelu sa generalnim sekretarom Ministarstva vakufa dr. Ferid Amadijem.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.