Otpravnik poslova Američke ambasade u Crnoj Gori Lowenthal domaćin privatne iftar večere

 

Otpravnik poslova Američke ambasade u Crnoj Gori Lowenthal organizovao iftar
Otpravnik poslova Američke ambasade u Crnoj Gori Lowenthal organizovao iftar

Podgorica – Otpravnik poslova Ambasade SAD u Crnoj Gori Bennett Y. Lowenthal organizovao je u srijedu 25. avgusta 2010. godine, u svojoj rezidenciji u Podgorici, privatnu iftar večeru povodom muslimanskog vjerskog praznika Ramazana. Vjerski, politički, kulturni, poslovni i građanski predstavnici islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori su bili gosti na večeri, uključujući reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića i glavnog imama u Podgorici Džema Redžematovića.

Iftaru su takodje prisustvovali ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović kao i poslanik u Skupštini Crne Gore Mehmet Bardhi.

Ovo je šesta iftar večera koju je organizovala američka misija u Crnoj Gori. Slični događaji organizovani su u Podgorici , Pljevljima i u Ulcinju. Predsjednik Obama je skoro bio domaćin iftar večere u Vašingtonu, nastavljajući tradiciju Bijele kuće koju je započeo predsjednik Tomas Džeferson prije više od dvijesta godina.

Tokom ovog mjeseca mira i duhovnog produbljenja, Ambasada SAD želi svim muslimanima u Crnoj Gori – i njihovim porodicama i prijateljima – sretan i blagosloven mjesec Ramazana.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.