Održane predramaznske sjednice imama u odborima: Plav, Gusinje, Pljevlja i Berane

ATT00102Dana 24. 6. 2014. godine predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori održali su predramazanske sastanke sa predsjednicima odbora i imamima sa područija Plava, Gusinja, Pljevalja i Berana. Sjednice su održane odvojeno po odborima kako bi se imalo više prostora za detaljno razmatranje pripremnih aktivnosti za mjesec ramazan. Sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori Fuad ef. Čekić upoznao je odbore o planiranim aktivnostima koje će organizovati Mešihat.
Posebna pažnja posvećena je pitanju korišćenja medijskog prostora za promovisanje vjerskih aktivnosti, napomenuto je da su ramazanske aktivnosti prošle godine bile dobro medijski popraćene od strane Javnog servisa i da isti nivo saradnje treba ostvariti i ove godine,ali isto tako da treba ostvariti saradnju sa lokalnim medijima. Na sastanku je napomenuto da se posebna pažnja treba posvetiti promociji mekteba. Najavljena je reforma u tom segmentu kojoj će prethoditi jaka promocija na svim nivoima.
Osim redovnih aktivnosti imama najavljene su posjete predstavnika Mešihata islamske zajednice u Crnoj Gori i medrese „Mehmed Fatih“ kao i posjeta hafiza iz Egipta. U ime medrese „Mehmed Fatih“ odborima su za sve aktivnosti stavljeni na raspolaganje svi učenici ove škole koji žive u na područiju spomenutih odbora. Kao i prethodnih godina biće organizovani sada već tradicionalni iftari u svim odborima.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.