Muslimani u Crnoj Gori učili dovu za premijera Erdogana

muslimani-u-crnoj-gori-ucili-dovu-za-premijera-erdogana_trt-bosanski-25226Podgorica – Zbog posljednjih dešavanja u Turskoj, u svim džamijama u Crnoj Gori, u kojoj muslimani čine oko 20 posto od ukupno 620 hiljada stanovnika, poslije džuma namaza i hutbe učena je dova za premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

Prema odluci Islamske zajednice U Crnoj Gori u džamijama širom zemlje, u oko 50 njih, Bošnjaci i Albanci poslije džuma namaza zajedno su učili dove za premijera Erdogana i Tursku. Jedna od tih džamija bila je i Nizamska džamija u Tuzi, smještena nedaleko od Podgorice, gdje se nalazi i osmansko mezarje. Imam džamije Sadmir Hadžijić je nakon hutbe proučio dovu na turskom i bosanskom jeziku, prilikom koje je istakao da je “Turska majka svih muslimana”.
”Muslimani u Crnoj Gori zabrinuti su trenutnim dešavanjima u Turskoj. Recep Tayyip Erdogan i njegova vlada su učinili mnogo toga za muslimane u Crnoj Gori. Oni su renovirali i ovu džamiju u kojoj smo danas dovili”, kazao je Hadžijić i potom istakao da je premijer Erdogan lider islamskog svijeta i da ga treba zaštititi.
Jedan od džematlija koji je klanjao džumu namaz i učestvovao u dovi u džamiji u Tuzi, Nedžat Drešević, kazao je da uspjeh Recepa Tayyipa Erdogana i njegove vlade zasmetao čitavom svijetu, rekavši: “Smeta im jer je to najuspješnija vlada na svijetu. Mi, muslimani u Crnoj Gori, puno toga dugujemo Erdoganu.
Direktor Medrese Mehmet Fatih u Podgorici Rahman Kačar je pak kazao da on i učenici koji pohađaju medresu svakodnevno upućuju dove za premijera Erdogana i njegovu vladu.
(AA)

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.