Izlet na Ruišta u organizaciji Odbora IZ-e Rožaje

Izlet na Ruišta u organizaciji Odbora IZ-e Rožaje
Izlet na Ruišta u organizaciji Odbora IZ-e Rožaje

Rožaje – Odbor Islamske zajednice Rožaje je u saradnji sa imamom u selu Biševo, Enverom ef. Dautovićem, organizovao jednodnevno druženje u prirodi sa omladinom iz pomenutog džemata.

Solidan odziv omladine i mladih džematlija ovog džemata, iako pored svakodnevnih obaveza, oni su našli vremena za jedan ovako hairom ispunjen dan. Ako bismo nabrajali aktivnosti koje smo uspjeli realizovati u toku ovog izleta to bi izgledalo ovako: izlazak u prirodu, omladinsko druženje, obavljanje namaza, vazu-nasihati, ali i ponešto za jelo i piće, čega svakako nije manjkalo. Jedan lijepo ispunjen i aktivan dan, ali prije svega korisno iskorišten.

Kao musafiri i predstavnici Odbora, u zijaret su došli i mladi imami Odbora, Amer ef. Dautović i Rejhan ef. Hot, koji su iskoristili jedno ovako lijepo osmišljeno druženje da se kraće obrate omladini sa prigodnim vazu-nasihatom. Sve ovo ne bi bilo organizovano, da nije bilo volje i angažmana mladog imama ef. Envera, ali i donatora istaknutog aktiviste i dobrotvora ovoga grada, uspješnog biznismena Seada Ćorovica, koji je i sam porijeklom iz ovog mjesta a trenutno radi u inostranstvu.

Molimo Allaha da sve aktiviste, radnike, pomagače, ali i one koji se odazivaju na ovako hairli projekte i akcije obilno sevapima nagradi. Amin.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.