Dostavljanje pomoći sirijskim izbjeglicama u Preševu

imageimageimageimageimageIMG_1843IMG_1241Aktivisti Islamske zajednice u Crnoj Gori 13. oktobra 2o15. godine boravili su u Preševu, gdje su dostavili humanitarnu pomoć koju su muslimani u Crnoj Gori sakupili za sirijske izbjeglice. Aktiviste je u udruženju Centar solidarnosti i unapređenja primio gospodin Dželal Hasani sa saradnicima. U obraćanju za lokalnu televiziju, Enis ef. Burdžović je prenio selame Islamske zajednice u Crnoj Gori i njenih vjernika iz svih džemata, koji su ovim skromnim doprinosom pokušali pomoći muhadžirima iz Sirije.

IMG_123672b60029617db78e2421890062d61b47“Poseban je osjećaj sjetiti se događaja hidžre i prvi dan nove hidžretske godine provesti sa muhadžirima”, rekao je Burdžović. Administrativni menadžer udruženja S&A se zahvalio aktivistima Islamske zajednice koji su prevalili veliki put da bi im pomogli u pružanju najosnovnije pomoći Ovo udruženje je našim aktivistima pored gostoprimstva i vjerničke susretljivosti pružilo pomoć u dostavljanju humanitarne pomoći. Velike količine konzervirane hrane, vode, mlijeka, pelena, higijenskih potrepština, koje su kamionom pristigle za našim aktivistima dostavljene su u prave ruke.  Aktivisti su nakon odobrenja srpske žandarmerije posjetili sami granični prelaz preko kojeg sirijski muhadžiri iz Makedonije prelaze u Srbiju, kao i prihvatni centar gdje su u direktnom kontaktu sa tek pristiglim izbjeglicama uvjerili se u sve grozote muhadžirske patnje. IMG_1235

Grupu aktivista Islamske zajedice u dostavljanju emaneta humantarne pomoći sačinjavali su: Enis ef. Burdžović, Avni ef. Alaybeyoglu,  Mersid ef. Halilović, Asmir ef. Ćatović, Mensur ef. Kasumović Ahmedin ef. Bošnjak, potpredsjednik Medžlisa Islamske zajednice Plav Sokolj Hadžović, aktivistice udruženja Sejjida Belmina Pilavac, Seniha Burdžović i Dženana Zejnilović, kao i aktivisti humanitarnog fonda Hilal Izet Hadžibulić i Ismet Erović.

 

IMG_1841

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.