Direktor medrese u posjeti džematu Gradske džamije u Bijelom Polju

Rahman ef. Kačar u Bijelom PoljuBijelo Polje – U okviru ramazanskih posjeta džematima po Crnoj Gori direktor medrese “Mehmed Fatih” Rahman ef. Kačar posjetio je džemat gradske džamije u Bijelom Polju. Nakon jacije namaza koji je predvodio direktor, obratio se imam džamije Ahmed ef. Destanović koji je izrazio dobrodošlicu musafiru i pozvao ga da se održi vazu-nasihat.

Direktor je govorio o ramazanu i njegovoj vrijednosti. Posebno je naglasio potrebu za činjenjem hajra i izbjegavanjem činjenja loših djela jer se to svakom vrati u onoj mjeri u kojoj je  učinio, vrati se i na Dunjaluku a posebno na Ahiretu kao što Kur'an Časni govori: ” Ko učini i koliko trun dobra vidjeće ga, a ko učini i koliko trun zla vidjeće ga”.

Direktor je pohvalio aktivnosti Odbora u Bijelom Polju. Izražavajući zadovoljstvo zbog sve većeg interesovanja bjelopoljaca za upis djece u medresu pohvalio je i nastojanje imama koji motivišu djecu za taj poziv. Takođe je pohvalio spremnost muslimana Bijelog Polja da svojim zekatom i sadekatul-fitrom pomažu rad naše medrese te da se ta pomoć iz godine u godinu konstantno povećava.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.