Čestitke povodom RAMAZANSKOG BAJRAMA (1434/2013)

EidMubarak2013Povodom Ramazanskog Bajrama, predsjednik  Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Rafet Husović uputio je čestitku Reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori.

“Dani posta donjeli su nam duhovni preporod, omekšali naša srca, ojačali našu strpljivost, obnovili saosjećanje, a zajednički iftari i molitve podsjetili su nas na stalnu potrebu  medjusobnog  zbližavanja, pomaganja i djelovanja u zajednici

Bajram dočekujemo sa radošću vjernika  koji su ispunili svoja srca iskrenom vjerom u Boga i ljubavlju i  samilošću prema drugim  ljudima

Bajramski blagdani ispunjeni su našom porodičnom i rodbinskom bliskošću, te komšijskom pažnjom i medjusobnim uvažavanjem. Radost Bajrama dijelimo  sa svim ljudima dobre volje,  sa iskrenom željom za  napredak u zajednici i društvu u kome živimo.

Vama lično, i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori, u svoje ime i u ime Bošnjačke stranke, čestitam bajramske praznike, uz želju da ih provedete u istinskoj porodičnoj sreći,  radosti, veselju i rahatluku.

Bajram šerif mubarek olsun!

_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je veliki islamski praznik Ramazanski Bajram, svim građanima islamske vjeroispovijesti, starješinstvu i Reisu Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifatu Fejziću.

“Uvjeren sam da će ispunjenjem uzvišenih duhovnih vrijednosti, koje donosi plemenita simbolika mjeseca Ramazana, radost obasjati sve domove. Neka to bude podsticaj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj harmoniji koje su naše trajno dobro i garant sveopšteg napretka naše Crne Gore i svih njenih gradjana”, kaže se u čestitki predsjednika Vujanovića.

_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Ramazanski Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti.

U čestitki predsjednika Vlade se ističe:

,,Tradicionalno u ovim prazničnim danima, afirmišući neprolazne vrijednosti zajedničkog duhovnog života, šaljemo jasne poruke za budućnost, da su ljubav, sloga, jedinstvo i solidarnost put činjenja dobrih djela kojim doprinosimo opštem napretku. Neka nas one ohrabre da objedinimo snage u susret predstojećim izazovima, nastavljajući da gradimo društvo međusobnog uvažavanja, tolerancije, suživota i sloge.

Neka Vam nastupajući praznik protekne u radosti, sreći i miru zajedno sa vašim porodicama, prijateljima i komšijama.”

_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je Ramazanski bajram  reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću,  svim građanima – vjernicima i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Dani Ramazana predstavljaju poštovanje prema čovjeku i njegovoj želji da živi u ljubavi, miru i sreći, donose radost u domove pripadnika islama i šire ljubav prema svim ljudima dobre volje.

Vrijednosti crnogorskog multikulturnog društva su elementi koji su utkani u biće i temelje naše moderne države, države koja je srećna što je i islam, sa svojom velikom tradicijom i zaostavštinom, dio njenog kulturnog identiteta i čini naše društvo duhovno vrijednijim i bogatijim.

Uz želju da praznične dane provedete u sreći, blagostanju i međusobnom poštovanju i toleranciji, Vama  i svim građanima – vjernicima i pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram.”

_______________________________________________________________________________________

Gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša uputio je reisu Islamske zajednice Crne Gore Reisu ef. Fejziću čestitku povodom Ramazanskog Bajrama, u kojoj se navodi:

“Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, starješinstvu Islamske zajednice Crne Gore i Vama lično čestitam predstojeći veliki praznik – Ramazanski Bajram, sa željom da praznične dane, radost i toplinu  podijelite u slozi sa svojim najbližima.

Vjerski praznici uvijek su dobra prilika da se podsjetimo dragocjenosti koju smo svi zajedno u Crnoj Gori uspjeli da sačuvamo – miran i skladan život pripadnika svih vjera i nacija. Istovremeno, praznici nas opominju da ništa nije jednom zauvijek dato, i da svakoj vrijednosti moramo da budemo do kraja posvećeni i da je brižljivo njegujemo kako bismo je sačuvali. Vjerski praznici nas uče i kako da to uradimo – tolerancijom, dobronamjernošću, velikodušnošću, razumijevanjem i praštanjem.

Neka Vam Bajram protekne upravo u znaku ovih vrijednosti i neka vam se ostvare sve želje za dobro i napredak, kako lični, tako i države i društva u kome svi zajedno živimo”.

_______________________________________________________________________________________

Povodom nastupajućeg Bajrama, ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović je uputio čestitku povodom ramzanaskog Bajrama, gdje se kaže: “U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke reisu Rifatu efendiji Fejziću, svim vjerskim službenicima i građanima islamske vjeroispovjesti da ramazanski Bajram provedu u atmosferi međusobnog uvažavanja, ljubavi i sloge.

Dani molitve, žrtve i odricanja tokom Ramazana učvršćuju prijateljstvo među ljudima, jačaju ljudske odnosno moralne vrijednosti. Poruka Bajrama je univerzalna poruka ljubavi upućena svim ljudima dobre volje, koja treba da unese mir u domove vjernika i unaprijedi tolerancijiu i razumjevanje u našem društvu.

Upravo plemenita simbolika ovog velikog praznika treba da nam bude podsticaj da gradimo društvo humanosti, ravnopravnosti i solidarnosti na dobro svih građana Crne Gore”.

_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić uputio je čestitrku povodom ramazanskog Bajrama i poželio je vjernicima da Bajramske dane proslave u radosti, sreci i zdravlju.

“Verujem da su vas prethodni dani svetog mjeseca Ramazana, tokom posta duhovno ojačali i da
ćemo zajedno, kroz razumijevanje, zajedništvo i toleranciju, unaprijediti tradicionalne i ljudske vrijednosti našeg društva”, navodi se u čestitki Milića.

_______________________________________________________________________________________

Povodom nastupajućeg Bajrama, predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović uputio je čestitku povodom ramzanaskog Bajrama, gdje se kaže: “U ime Pozitivne Crne Gore i svoje lično ime Reisu Rifat efendiji Fejziću, Mešihatu Islamske zajednice Crne Gore i svim vjernicima i građanima islamske vjeroispovjesti čestitam predstojeći Ramazanski Bajram.

Nakon mjeseca posta i iskušenja želim vam da bajramski praznik provedete u miru, zdravlju i dobrom raspoloženju sa porodicama,prijateljima i komšijama.

Obaveza svih nas građana Crne Gore je da u budućnosti njegujemo toleranciju,razumijevanje i solidarnost kako bi generacije koje dolaze naučile da žive u slozi i različitostima koje predstavljaju bogatstvo svakog građanskog društva.”

_______________________________________________________________________________________

Povodom nastupajućeg Bajrama, predsjednik Liberalne partije Crne Gore (LPCG) Andrija Popović uputio je čestitku povodom ramzanaskog Bajrama, gdje se kaže: “Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, kao i Reisu Rifatu Fejziću, u svoje i u ime Liberalne partije Crne Gore, čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju, radosti, slozi i ljubavi.

Vjerujem da ćemo i dalje njegovati razumijevanje i harmoniju uz izgradnju zajedničkog života i budućnosti.”

_______________________________________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.