Čestitke povodom RAMAZANA 1435/2014

RAMAZAN 1435/2014
RAMAZAN 1435/2014

Podgorica – Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović upućuje iskrene čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori.

Ramazan je mjesec Božje milosti, oprosta grijeha, mjesec udjeljivanja sadake i dobročinstava, mjesec sveopšte dobrote i solidarnosti.

Budimo solidarni i suosjećajni jedni prema drugima, jer to je najviši stupanj pobožnosti zbog kojeg nam je i propisan post, da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi  imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim.

Ramazan je blagost koja čovjeku ispuni srce, a post nam omogućava da zajedničkim iftarima i molitvama učvrstimo naše bratske veze i složno radimo za dobro svakog čovjeka i napredak cjelokupnog društva.

U svoje lično ime i u ime Bošnjačke stranke,  svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori,  čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete.“
_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uputio je, povodom početka mjeseca Ramazana, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću, telegram čestitku:

“Poštovane građanke i građani islamske vjeroispovjesti,

Želim da vam sjutrašnji početak islamskog Svetog mjeseca Ramazana donese dobro zdravlje, porodični mir i sreću, te da okupljeni sa svojim bližnjima dodatno osnažite tople ljudske vrijednosti.

Praznici su vrijeme kada se trebamo okupiti oko univerzalnih vrijednosti, kao što su solidarnost i briga o bližnjima, kao i pomoć onima koji je trebaju. Neka vaše porodice budu izvor plemenite energije koja će vas krijepiti i davati snagu za borbu sa životnim izazovima.

Posebna vrijednost i temelj Crne Gore je njena harmonija suživota različitosti i međusobnog poštovanja.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam početak mjeseca Ramazana.
_______________________________________________________________________________________

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović čestitao je Ramazan efendiji Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, s uvjerenjem da će ovaj praznik donijeti duhovnu obnovu, koja vodi iskrenom preobražaju, pravdi, dobru i opštem napretku. Takođe, građanima islamske vjeroispovjesti želim da praznik provedu u vjerničkom i porodičnom okruženju, da budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom. Ujedno vjerujem da će mjesec Ramazana doprinijeti stvaranju atmosfere međusobnog uvažavanja, jačanja duha zajedništva i suživota različitih vjera i kultura u Crnoj Gori.
_______________________________________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.