Više državno tužilaštvo u Podgorici preuzelo slučaj skrnavljenja objekta Islamske zajednice u Tivtu

Viši sud u Podgorici
Viši sud u Podgorici

Podgorica – Osumnjičeni za skrnavljenje objekta Islamske vjerske zajednice u Tivtu, Žana Mitić i Zoran Raičević, predati su, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije.

Viši državni tužilac u Podgorici prekvalifikovao je krivično djelo uništenje ili oštećenje tuđe stvari u krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrepeljivosti.

Više državno tužilaštvo u Podgorici preuzelo je rukovođenje pretkrivičnim postupkom u slučaju skrnavljenja objekta Islamske vjerske zajednice u Tivtu, saopštila je danas viši državni tužilac, Vesna Jovićević.

Sumnja se da su Žana Mitić i Zoran Raičević 29. oktobra u Tivtu kamenicama polomili staklo na objektu Islamske vjerske zajednice, a potom u molitveni dio ubacili svinjski izmet.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici je preuzelo rukovođenje pretkrivičnim postupkom u kojem su Mitić i Raičević lišeni slobode i zadržani, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Uprava policije saopštila je juče da je tivatska policija rasvijetlila je incident u objektu Islamske vjerske zajednice i da je privela Mitićku (36) i Raičevića (40).

„Mitić je, kako se sumnja, sa sobom ponijela svinjski izmet, dok je Raičević razbio staklo na prozoru kuće i ubacio izmet unutra“, saopšteno je iz Uprave.

Policija je konsultovala nadležnog Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji se izjasnio da se, u konkretnom slučaju, radi o krivičnom djelu uništenje ili oštećenje tuđe stvari.

Službenici Ispostave policije Tivat su najavili da će nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Agencija MINA

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.