U Petnjici priređen veličanstven iftar za oko 2000 postača

Tradicionalni konvoj istanbulske opštine Bajrampaša, koji svake godine za vrijeme mjeseca ramazana, organizujući tradicionalne iftare, putuje zemljama Balkana, stigao je u Crnu Goru, u opštinu Petnjica.

Konvoj “Bratstvo ne poznaje granice”, stigao je u Petnjicu, gdje je u centru grada priređen zajednički iftar za oko dvije hiljade građana.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kazao je da će se noć dugo pamtiti u ovom gradu.

“Mi smo večeras dobili jednog velikog prijatelja, a to je opština Bajrampaša. Ovaj konvoj berićeta sa sobom nosi poruke mira, ljubavi i najhumanijih vrijednosti koje se oslikavaju u ljudskoj žrtvi da se pomogne drugom. Ovdje smo svi isti ovdje ne pravimo razlike među nama, po tome da li je neko bogat ili siromašan, kakav status ima u društvu, ovdje su ljudi koji se različito mole Bogu, a to je još jedna vrijednost ovog iftara “, rekao je Agović.

Predsjednik opštine Bajrampaša Atila Aydiner kazao je da je konvoj “Bratstvo ne poznaje granice” sastavio Crnu Goru i Tursku.

“Donosim vam selam od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Došli smo s ljubavlju i toplim pozdravima. Ovaj konvoj je večeras sastavio narod Turske i Crne Gore. Turska je uz narod Crne Gore i uz narod Petnjice”, poručio je Aydiner.

Predsjednik SO Petnjica i predsjednik OIZ Petnjica, Adnan Muhović, je rekao da je ovo veliki dan za Petnjicu.

“Povod koji nas je okupio je čestiti  mjesec ramazan. Posebno se zahvaljujem gostima iz Turske sa kojima želimo da gradimo mostove prijateljstva i saradnje. Pozivam  da se mi u regionu, državi Crnoj Gori i Sandžaku okupljamo oko prosperitetnih ideja i napretka. Svi smo večeras jedno i zajedno u ovom svečarskom trenutku.”

Također su govorili ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmed Niyazi Tanilir i reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić.

Reis se zahvalio opštini Bajrampaša na prelijepom i impozantnom skupu i između ostalog rekao: Poslanik a.s. je rekao da je dobro djelo ono kada čovjek nešto uradi i nakon toga osjeti zadovoljstvo da je to dobro što je uradio. Vjerujem da svi imamo osjećaj da ovo što smo uradili zajedno večeras u Petnjici je jako dobro i da smo svi zadovoljni“. Reis Fejzić je imao i kraći intervju za tursku državnu televiziju.

Iftaru je prisustvovao i potpredsjednik Vlade CG Rafet Husović, kao i predsjednici opština iz regije.

Na kraju je dovu proućio direktor Medrese Rahman ef. Kačar.

Nakon iftara, priređen je kulturni program u centru grada na kojem je nastupila kulturno umjetnička grupa iz Istambula i estradna umjetnica Hanka Paldum.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.