Tradicionalno druženje studenata sa hadžijama u Medini

Reis Fejzić sa studentima u Medini
Reis Fejzić sa studentima u Medini

Saudijska Arabija/Medina– Udruženje studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini je 17.12.1433.h.g./03.10.2012. organiziralo Tradicionalno druženje sa hadžijama.

Specijalni gost je bio uvaženi reis Islamske zajednice Crne Gore, Rifat ef. Fejzić. Nakon što su studenti reisu i gostima poželjeli dobrodošlicu reis je uz kratki osvrt na okolnosti u kojima je nastala i očuvala se Islamska zajednica Crne Gore upoznao studente sa najvažnijim dostignućima Islamske zajednice Crne Gore, te je naglasio važnost sporazuma koji je potpisala IZ Crne Gore sa Vladom Crne Gore.

Nakon njega studentima i hadžijama obratio se direktor ureda za hadždž Mešihata islamske zajednice Srbije i predsjednik udruženja Uleme prof. Bekir ef. Makić. On je podcrtao studentima da znanje koje stiču na Islamskom univerzitetu u Medini – da to znanje iz srca i na najbolji način prezentiraju jezikom, da svojim djelima budu uzor svima oko sebe i da budu opće korisni članovi svoje zajednice.

Na kraju predsjednik udruženja studenata Rusmir Čoković se u ime studenata zahvalio gostima na odzivu te je reisu ef. Fejziću, prof. Makiću, kao i drugim profesorima uručio poklone.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.