SVEČANO DODIJELJENO NAJVEĆE PRIZNANJE “HUSEIN-PAŠA BOLJANIĆ”

Danas je u prostorijama Medrese “Mehmed Fatih” održana svečana dodjela najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici – priznanje “Husein-paša Boljanić”.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade gosp. Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava gosp. Mehmed Zenka, direktor Zavoda za zapošljavanje gosp. Suljo Mustavić, te predstavnici javnog i kulturnog života.

Priznanje “Husein-paša Boljanić” je Mešihat ustanovio prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije, a dodjeljuje se u dvije kategorije.

Hadži Hajriz Hačko Brčvak dobitnik je priznanja u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

Dobitnik priznanja u drugoj katetogriji je hadži Refika Lela Tuzović službenica Mešihata Islamske zajednice koja godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice.

Tim povodom reis Islamske zajednice, Rifat ef. Fejzić istakao je: “Allah, dž.š. u jednom ajetu kaže: “Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.