Susret reisa Rifata Fejzića sa predsjednikom borda direktora Turkish Airlines (THY) Hamdi Topcu

Hamdi Topcu i reis Rifat ef. Fejzić
Hamdi Topcu i reis Rifat ef. Fejzić

Istanbul – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom borda direktora turske nacionalne avio kompanije Turkish Airlines (THY), gospodinom Hamdi Topcu. U prijateljskom i srdačnom razgovoru reis Fejzić je upoznao domaćina sa institucijom Islamske zajednice, njenim ustrojstvom, kapacitetitma, te položaju vjernika kao i situaciji u Crnoj Gori u opšte.

“Gospodine Topcu, znajući da imate širok krug imućnih prijatelja, pozivam Vas da posredujete u dolasku investitora u Crnu Gori, te da osobito nerazvijena područja gdje živi naš narod preporučite turskim investitorima,” rekao je Fejzić. On se zahvalio gospodinu Topcuju na otvorenoj redovnoj lijiniji Istanbul-Podgorica i pozvao domaćina, direktora jedne od najvećih avio kompanija u svijetu da bude gost islamske zajednice u Crnoj Gori.

Gospodin Hamdi Topcu se zahvalio reisu Fejzicu na posjeti, posebno se interesujući koje u koje privredne i druge grane je primamljivo investirati u Crnoj Gori. “Gospodine Fejziću, biće mi zadovoljstvo da budem Vaš gost i svakako da prihvatam Vaš poziv da dodjem u Crnu Goru,“ rekao je Topcu.

Načelno je dogovoreno da gospodin Topcu do?e u Avgustu, tačnije u Ramazanu i da tako Turska nacionalna kompanija organizuje veliki iftar (ramazansku večeru) u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.