Reis Rifat Fejzić sastao se sa ministrom za ljudska i manjinska prava Suadom Numanovićem

Reis Rifat Fejzić i ministar Suad Numanović
Reis Rifat Fejzić i ministar Suad Numanović

Podgorica – U utorak 19.02.2013. godine, reis Rifat Fejzić sastao se sa ministrom Suadom Numanovićem u kabinetu ministra.

Ministar Numanović je upoznao reisa sa planovima Ministarstva za ljudska i manjinska prava za 2013. godinu, naročito u dijelu koji se odnosi na vjerske zajednice. U tom pravcu, Programom rada Vlade planirano je donošenje Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica koji će kroz otvoreni dijalog i saradnju državnih organa i vjerskih zajednica na kvalitetan način urediti pitanja od važnosti za funkcionisanje vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi i o institucionalnom odgovoru Vlade na potrebe vjerskih zajednica kroz uspostavljanje sektora u okviru Ministarstva koje će biti zaduženo sa odnos sa vjerskim zajednicama. Na taj način, zajednički će se raditi na rješavanju pitanja sa kojima se suočavaju vjerske zajednice.

Reis Rifat Fejzić je istakao značaj Ugovora koji je zaključen sa Vladom prošle godine, kojim je zaukružen jedan set pitanja od značaja za Islamsku zajednicu. “Ugovor je odlična paradigma za novi Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica, ali sa njime nisu iscrpljena sva pitanja od značaja za Islamsku zajednicu”, naglasio je reis Fejzić.  Reis se posebno osvrnuo na pitanje Medrese i i njenog statusa u obrazovnom sistemu, kao i otvorenost Islamske zajednice da sugestijama i prijedlozima učestvuje u donošenju novog Zakona.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.