Reis Rifat ef. Fejzić se sastao sa generalnim sekretarom OIC-a Ekmeludinom Ihsanogluom

Rifat ef. Fejzić i Ekmeludin Ihsanoglu
Rifat ef. Fejzić i Ekmeludin Ihsanoglu

Saudijska Arabija/Džidda – Boravak u Džiddi reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić je iskoristio za susret sa generalnim Sekretarom Organizacije islamske saradnje, gosp. Ekmeludinom Ihsanogluom. U sjedištu organizacije, reisa Fejzića i njegovog saradnika Enisa Burdžovića gosp. Ihsanoglu je srdačno primio u svom kabinetu, neposredno po dolasku sa sastanka u Maroku. Reis Fejzić se domaćinu zahvalio na srdačnom dočeku i odvojenom vremenu, koje je, umjesto odmora, iskoristio za prijem predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori. On je zatim Ihsanoglua upoznao sa pozicijom Islamske zajednice u Crnoj Gori, položajem muslimana, njihovim problemima i potencijalnim prednostima u sveukupnom društvenom životu, kao i preprekama i obavezama koje muslimane i njihovu zajednicu u predstojećem periodu. U tom pravcu, reis Fejzić je izrazio želju da Organizacija povede dijalog sa državom Crnom Gorom oko pitanja zajedničkog interesa, a za dobrobit muslimana u Crnoj Gori.

Enis ef. Burdžović, Rifat ef. Fejzić na sastanku sa Ekmeludinom Ihsanogluom
Enis ef. Burdžović, Rifat ef. Fejzić na sastanku sa Ekmeludinom Ihsanogluom

Gosp. Ekmeludin Ihsanoglu se zahvalio na posjeti, ističući da briga o muslimanima u Crnoj Gori, spada u razloge postojanja ove međunarodne institucije. On je posebno zadovoljstvo izrazio potpisanim sporazumom između Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, ističući da jedna institucija najbolje pokazuje i dokazuje svoje principe spremnošću da dijalogom rješava sve nedoumice, te da, po onome što fakti pokazuju, Islamska zajednica u Crnoj Gori, polako napreduje ka statusu snažne i stabilne institucije. Ihsanoglu je takođe prihvatio inicijativu reisa Fejzića o otvaranju dijaloga sa državnim instancama.

Organizacija za islamsku saradnju (OIC) je najvećan međunarodna organizacija poslije Ujedinjenih nacija. Njeno članstvo čini oko 57 zemalja svijeta, a ima stalno predstavništvo pri Ujedinjenim nacijama.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.