Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima prisustvovao svečanoj inauguraciji muftije IZ-e u Hrvatskoj Aziza ef. Hasanovića

Reis Fejzić i muftija Hasanović
Reis Fejzić i muftija Hasanović

Zagreb – U ugodnom ambijentu Islamskog centra u Zagrebu, 22.09.2012.godine, okupio se veliki broj lidera i predstavnika islamskih zajednica i institucija iz čitavog svijeta, da na prigodan i dostojanstven način prisustvuju inauguraciji muftije prof. dr. Aziza ef. Hasanovića. Kompletnu svečanost je prenosila državna televizija Hrvatske. Svečanosti je ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori prisustvovao reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima, Omer ef. Kajoshajem, Ramiz ef. Luboderom i Rejhan ef. Hotom. Svječanosti su prisustvovali i Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, vršilac dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko, Predsjednik vlade Zoran Milanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, reisul-’ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa Cerić, vjerski autoriteti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Njemačke, Slovenije, te drugih evropskih i arapski i islamskih zemalja.

Reis Fejzić i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović
Reis Fejzić i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović

Nakon toga, svečani inauguracijski program je nastavljen prijemom u kongresnoj dvorani „h.Salim Šabić“.  Ovako svečan i dostojanstven čin uzajamnog poštovanja Islamske zajednice u Hrvatskoj i države Hrvatske koja posvećuje evidentnu pažnju ovoj relativno maloj zajednici služi za primjer i pouku međusobnom uvažavanju.

Reis Fejzić i Predsjednik vlade Zoran Milanović
Reis Fejzić i Predsjednik vlade Zoran Milanović

1 komentar na “Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima prisustvovao svečanoj inauguraciji muftije IZ-e u Hrvatskoj Aziza ef. Hasanovića”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.