Reis Fejzić se sastao sa turskim ministrom Egemenom Bağışem

Reis Rifat ef. Fejzić i turski ministar Egemen Bağış
Reis Rifat ef. Fejzić i turski ministar Egemen Bağış

Podgorica – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, juče 10.01.2012. godine, u Podgorici se sastao sa Egemenom Bağışem, turskim ministrom za evropske integracije i glavnim pregovaračem Republike Turske sa Evropskom unijom.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru  reis Fejzić je upoznao svog sagovornika sa aktivnostima Islamske zajednice u Crnoj Gori, njenoj ulozi u društvu i trenutnoj poziciji. Između ostalog, reis Fejzić se u ime Islamske zajednice i muslimana Crne Gore zahvalio Turskoj na bezrezervnoj podršci u realizovanju brojnih vrijednih projekata, te izrazio želju za nastavak dobre saradnje. Reis je pomenuo i određene prepreke i nerazumijevanje u pojedinim opštinama u pogledu potreba muslimana i ostvarivanja njihovih osnovnih vjerskih prava.

Ministar Bağış je reisu Fejziću obećao nastavak pune podrške republike Turske Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, naglašavajući: „Vaš uspjeh je i naš uspjeh, vaši problemi i boli su i naši problemi i boli. Uvjeren sam da nas očekuje bolja zajednička budućnost.“  Ministar je prije napuštanja Crne Gore, u pratnji reisa Fejzića obišao Nizamsku džamiju i šehidsko groblje u Tuzima.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.