Radni sastanak imama u Ulcinju u prisustvu prof. Sabahudina Jašarija

Rifat ef. Jusufi i prof. Sabahudin Jašari
Rifat ef. Jusufi i prof. Sabahudin Jašari

Ulcinj – Dana, 07. januara 2012. godine, u organizaciji glavnog imama Rifat ef. Jusufija održan  je radni sastanak u Ulcinju, na kojem su bili pozvani 24 imama Odbora Islamske zajednice Ulcinj.

Na ovom sastanku su razmatrana bitna aktuelna pitanja kao što su: organizovanje vjerskog života na području ovog Odbora; vjeranouka; održavanje mevluda u svim d\amijama i objašnjenje o nekim drugim pitanjima.

Nakon klanjanja podne namaza, gost skupa prof. Sabahudin Jašari, magistar islamskih nauka. On se domaćinu i organizatoru ovog radnog sastanka zahvalio na pozivu za učešće na ovom radnom sastanku. Prof. Jašari je okupljenim imamima za ovu priliku uputio savjete na temu „Saradnja kao vjerska dužnost, društvena i prirodna nužnost“.

Radni sastanak u Ulcinju
Radni sastanak u Ulcinju

Glavni imam Rifat ef. Jusufi se učesnicima kao i prof. Jašariju i njegovim saradnicima zahvalio na odzivu i doprinosu kvalitetnijem radu na boljem razumijevanju vjere.

Nakon sastanka, glavni imam je učesnike skupa pozvao na ručak u restoranu Kalaba, gdje se, uz opušten i srdačan razgovor nastavilo sa razmatranjem brojnih, aktuelnih i interesantnih pitanja.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.