Reis Fejzić posjetio dijasporu u Luksemburgu

Esch, Luxemburg – Zajednica Bošnjaka i drugih građana porijeklom iz Crne Gore koji žive i rade u Luksemburgu može predstavljati model uspjeha i mnogo brojnijim zajednicama u dijaspori, kazao je reis Rifat Fejzić juče na tribini, u Domu kulture u Luksemburgu, kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina građana sa prostora Crne Gore.

– Vaša posvećenost poštenom radu i napretku prepoznata je i od države u kojoj radite i stvarate, što me posebno raduje, kazao je reis.

Dodao je da su prema Islamskim zajednicama na Zapadu stvorene predrasude koje oni na najbolji način ruše, ličnim primjerom uzornih građana.

– Imate veoma izgrađenu svijest o vjerskom identitetu i odlučnost da ga prenesete i na mlađe generacije. Ovdje sam vidio da je moguće čuvati vjerski i nacionalni identitet i ujedno imati odnos lojalnosti prema zemlji porijekla i prema zemlji boravka, kazao je reis.

Poručio je da će Islamska  zajednica u Crnoj Gori raditi na jačanju komunikacije i saradnje na projektima od obostranog interesa.

Skuo u organizaciji Islamskog kulturnog centra “Berat” i Zavičajnog kluba “Bihor” završen je nadahnutim predavanjem profesora hfz. Sulejmana Bugarija na temu “Probudi dobro u sebi i drugima”.F5299F03-F9CE-496A-B917-70F20E3D2869 C2854DCE-1EE1-436C-9BBC-9FB4CE6C91EC

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.