Projekat ” Da spojimo srca”

burel1U subotu, 13. decembra, sa početkom u 11:00h, organizacija ” Gruaja” iz Tirane priredila je program za žene. Projekat ” Da spojimo srca” stigao je u Burrel, gradić u Albaniji. Program je izveden u restoranu “Skura”, na kojem su prisustvovale žena iz Burrela, Buldjisa, Tirane i drugih okolnih mjesta.
Program je započeo učenjem odlomaka iz Časnog Kur’ana, sestre Irme Haka.
Nakon toga, skup je pozdravila zamjenica direktorice ove organizacije, gospođa Arjeta Pelinku. U govoru se je dotakla i nekih najvažnijih projekata koje je ova uspješna organizacija realizovala u skorije vrijeme. Nakon nje, riječ je uzela prof. Sahiba Dacić, koja je održala predavanje na temu: “Ljudska sloboda, cilj islamske poruke”. Ona je istakla da je Allah, dž.š., na poseban način ukazao na izuzetno dostojanstvo ženske prirode time što je jedno poduže kur'ansko poglavlje naslovio imenicom ‘Žene’, a Poslanik islama a.s. je rekao da su žene ukras ovoga svijeta, dok je riječima kako je džennet pod majčinim nogama ukazao na zemaljsku prečicu koja vodi do dženetskih blaženstava ukoliko budemo znali dosljedno služiti ženi kao majci. Isto tako, žene je pomenuo kao jednu od tri stvari ovoga svijeta koje ga čine posebno radosnim.
Program je nastavljen sa izvedbom drame, čiji su akteri bile djevojke iz mekteba. U sklopu programa izvođene su ilahije, recitovana poezija islamskog sadržaja. Organizovan je i kviz za prisutne, gdje su podijeljene vrijedne nagrade za najsnalažljivije.
Na kraju programa dijeljene su hedija za sve učesnice u program, kao i za sve prisutne u sali.

burel burel2 burel5 burel6 burel7

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.