Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe na predavanju u Vrševu

vrsevoCiklusu redovnih predavanja koja se održavaju u džematu Vrševo, nastavljen je prošlog četvrtka,18.12.2014.godine, predavanjem koje je održao rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Enis ef. Burdžović. Nakon jacije namaza imam džemata Vrševo Enis ef. Klimenta u ime džematlija je predavaču poželio dobrodošlicu, te istakao bitnost kontinuiteta okupljanja na ovim džematskim predavanjima.

Enis ef. Burdžović je zahvalivši se imamu na pozivu, zahvalio se i džematlijama koji svojim brojnim prisustvom druženja u ovom džematu bogate, jer su oni koji radi ibadeta dolaze u džamiju stvarni održavatelji džamija. Govoreći o vrijednostima koje se uče kroz ibadet, predavač je poredio percepciju vjernika prema osobama koje ga okružuju, poentirajući da praktikovanje vere ne smije iskriviti pravilnu percepciju svijeta oko njega.

image-2fc6a614f5e9920b13f7b707064dc3c973f2ec111a38d06cb26ba335972f1e23-V_editNakon predavanja Enis ef. Burdžović je u ime Vjerskoprosvjetne službe svim džematlijama uručio poklon – Udžbenik osnovnog vjerskog znanja.

Druženje u džematu  je uz kahvu i muhabet nastavljeno podugo nakon predavanja.

jedandvapet3tri cetir

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.