Enis ef. Burdžović održao predavanje u Starodoganjskoj džamiji u okviru ciklusa predavanja “Promijeni sebe promijenićeš druge”

Prof. Enis ef. Burdžović u Starodoganjskoj džamiji u Podgorici
Prof. Enis ef. Burdžović u Starodoganjskoj džamiji u Podgorici

Podgorica – U ponedeljak, 28. marta 2011. godine, poslije akšama namaza u Starodoganjskoj džamiji, u sklopu projekta “Promijeni sebe promijenićeš druge” na temu „Vjernik je nosilac pozitivnih misli“, predavanje je održao šef Vjerskoprosvjetne službe Mešihata i glavni imam u Bijelom Polju prof. Enis ef. Burdžović.

U prepunoj džamiji uglavnom studenata Enis ef., je istakao da je islam vjera koja zrači pozitivizmom, a da njegovi sljedbenici moraju biti vedra lica. “Svaka misao će nekada postati riječ, svaka riječ će nekada postati djelo, a djela grade naviku, a navike čine karakter čovjeka” istakao je na početku predavanja predavač, a zatim je pozvao prisutne da pozitivnim mislima i riječima promijene sebe i druge.

Po završenom predavanju prisutni su uživali prelijepim ilahijama učenika medrese i stihovima Halila Džubrana, koje je recitovala Aida Škrijelj studentica na Univerzitetu Mediteran. Program je završen dovom koju je proučio Enis ef. Burdžović. Program je vodio Zejno ef. Omeragić.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.