Prijemi u završnici službene posjete Turskoj reisa Fejzića

Reis Rifat ef. Fejzić i ministar Egemen Bağış
Reis Rifat ef. Fejzić i ministar Egemen Bağış

Turska, Istanbul, Ankara – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić sastao se sa ministrom za evropske integracije i glavnim pregovaračem Republike Turske Egemen Bağışom. Ovo je uzvraćena posjeta reisa Fejzića ministru Bağışu, koji je nedavno bio reisov gost prilikom njegove zvanične posjete Crnoj Gori. Slobodno se može reći da se radi o prijateljskoj posjeti, obzirom na bliskost reisa Fejzića i ministra Bağışa.

U veoma srdačnom i prijateljskom razgovoru reis Fejzić je upoznao ministra o stanju muslimana i Islamske zajednice u Crnoj Gori sa posebnim osvrtom na nedavno potpisani Sporazum između Vlade i Islamske zajednice, što je obostrano ocijenjeno kao veliki iskorak i napredak ma polju vjerskih prava i sloboda. Reis Fejzić se zahvalio ministru Bağışu na usrdnom prijemu, a ministar reisu Fejziću na posjeti uz konstataciju da je jako bitno da muslimani u Crnoj Gori podrže evropske i evroatlanske integracije.

Kemal Yurtaç i reis Rifat ef. Fejzić
Kemal Yurtaç i reis Rifat ef. Fejzić

Sledeći domaćin reisa Fejzića bio je direktor turske vladine agencije za dijasporu i srodne narode Kemal Yurtaç. Valja napomenuti da studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija sa stipendijom vlade Turske postaju stipendisti posredstvom ove agencije.

Reis Fejzić i direktor Yurtaç su se dogovorili da svršenici medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice koji žele da studiraju na univerzitetima Turske imaju stipendije Vlade Turske i besplatno školovanje, uključujući i besplatni smještaj.

Hamdi Topçu i reis Rifat ef. Fejzić
Hamdi Topçu i reis Rifat ef. Fejzić

U završnici zvanične posjete Turskoj,  reis Fejzić se sastao u sjedištu centrale turske nacionalne avio kompanije “Turkish Airlines (Türk Hava Yolları – THY)” sa predsjedavajućim borda direktora Hamdi Topçuom.

Reis Fejzić i direktor Topçu su razgovarali o mogućnostima povoljnih uslova službenih putovanja predstavnika islamske zajednice. Gospodin Topçu je obećao da će iznaći mogućnost da kroz ovaj vid da doprinos radu Islamske zajednice. Reis se zahvalio na prijemu poželivši direktoru Topçu-u puno uspjeha u privatnom i poslovnom životu.

Ovim sastancima je okončana zvanična posjeta reisa Rifata ef. Fejzića i direktora za odnose sa inostranstvom Omera Kajoshaja prijateljskoj Turskoj.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.