Predbajramska akcija humanitarnog fonda Hilal Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje

1Bijelo Polje – Aktivisti volonteri humanitarnog fonda Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje “Hilal”, u susret kurban-bajramu, sa namjerom da uvesele bajramske dane, proveli su danas, 06.10.2013.godine humanu akciju. Oko 35 porodica je posredstvom Hilal -a dobilo pomoć u hrani, namirnicama, deterdžentima i drugim životnim potrepštinama.

2Ukupna vrijednost dodijeljene pomoći prelazi cifru od 2400€. Ovim su aktivisti Hilala potvrdili međuvjerničku brigu kojom islam duži svoje sljedbenike.

Akciju su popratili elektronski i printani mediji, koji poklanjanjem pažnje ovakvim primjerima upornog i kontinuiranog humanog rada, daju i sami svoj doprinos. Nekada je samo jedna rečenica dovoljna da pokrene brojna vrijedna djela. Muhammed, s.a.v.s. , je rekao: “Ko otkloni od svog brata muslimana neku ovosvjetsku nevolju, Allah će od njega otkloniti neku od nevolja Sudnjeg dana”. Sigurno da je siromaštvo jedna od najtežih nevolja čovječanstva današnjice. Pomoći da se ove nevolje ublaže bilo kome, veliko je i kod Allaha dž.š. , vrijedno djelo. Neka Allah Uzvišeni  obveseli oprostom i milošću sve donatore, prijatelje i aktiviste fonda Hilal, koji su pomogli da ova pomoć u susret bajramu unese radost u brojne domove.

345678

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.