Početak ramazana obilježen i u Podgorici

3_318741390Podgorica – Početak mjeseca ramazana, kojeg postom i molitvom obilježavaju muslimani širom svijeta, večeras je prvim teravih-namazom obilježen i u Podgorici, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Prvi teravih-namaza je u podgoričkoj Doganjskoj džamiji predvodio Ismail ef. Dacić, koji se zahvalio Bogu na to što je crnogorskim muslimanima ”omogućio da u miru i slobodi dočekaju sveti mjesec ramazan”.

„Neka je slavljeno Njegovo vrhunaravno ime Allah, kojim otpočinjemo svaki hajrli posao, u šta svakako spada i post. Neka je hvala Njemu, Darovatelju postojanja našeg, na blagodatima nama znanim i neznanim, koje čekaju postače u toku, a i nakon ramazana“, rekao je Dacić.

crna-gora-pocetak-ramazana-obiljezen-i-u-podgorici_trt-bosanski-21426Dacić je poželio svim vjernicima da ”meleci operu njihove duše i pokažu put koji vodi ka Njegovoj blizini”, jer ”On u svoju blizinu prima samo one koji su čisti, iznutra i spolja”, te poželio mubarek ramazan.

U džamiji Osmanagića, prvu je teraviju predvodio je Tevfik Yucesoy, koordinator između Islamske zajednice Turske i Islamske zajednice Crne Gore.

Ramazan se obilježava i u drugim dijelovima Crne Gore. Posebno na sjeveru te zemlje gdje živi značajan broj Bošnjaka i drugih muslimana.

(AA)

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.