Čestitke povodom ramazanskog BAJRAMA (1432/2011)

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Podgorica – Bošnjačka stranka čestita Ramazanski Bajram Reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere

“Poštovani Reis-efendija,

Iza nas su dani Ramazana , koje smo postili sa iskrenom nadom vjernika u Božiju milost, slijedeći put dobročinstva, milosti i praštanja. Post nam je donio istinski preporod duše i tijela, ojačali smo zajedništvo u molitvama i željama i oplemenili naša srca ljubavlju i nadom.

Dane Bajrama dočekujemo radosni, široke duše, darežljivih ruku , i srca punog suosjecanja prema roditeljima, siročadima, siromasima, komšijama, rodjacima, te svim ljudima dobre volje.
Bajramski blagdani nas podsjećaju da i riječima i djelom doprinosimo medjusobnom upoznavanju i zbližavanju, uvažavanju i toleranciji- na putu dobra i napretka zajednice i društva u kome živimo.
Uz želju da Bajram provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i rahatluku i da svima donese napredak i blagostanje!

U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime:
Bajram šerif mubarek olsun!«

Rafet Husović,
Predsjednik Bošnjačke stranke
————————————————————————————————————————————————–

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama, reisu Islamske Zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku sljedeće sadržine:

“Vama i svim pripadnicima Islamske zajednice Crne Gore, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam nastupajuće praznike, uz želju da ih provedete u miru, sreći, blagostanju i međusobnom poštovanju.

Neka ovi dani donesu mir i radost u vaše domove, dobro zdravlje i ljubav prema vašim najmilijima i svim ljudima dobre volje.

Vrijednosti  multikulturnog društva su elementi koji su utkani u biće i temelje moderne crnogorske države.

Praznični dani su dobra prilika da nastavimo da budemo posvećeni tim vrijednostima, da ih zajednički unaprjeđujemo, gradeći svi skupa našu jedinu kuću Crnu Goru.

Crna Gora je srećna što dio njenog kulturnog identiteta čini i Islam, koji svojom velikom tradicijom i zaostavštinom naše društvo čini duhovno vrijednijim i bogatijim.”
————————————————————————————————————————————————–

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom islamskog praznika Ramazanskog Bajrama.

Povodom velikog praznika Ramazanskog Bajrama, vjernicima, starješinstvu, svim gradjanima islamske vjeroispovijesti i Vama lično, upućujem najsrdačnije čestitke i iskrene želje za mir, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

Neka uzvišeni dani mjeseca Ramazana svima koji ga slave donesu željeni mir, razvesele sva srca i unesu vjeru da je simbolika univerzalnog dobra opšti cilj, kojemu svi težimo.

U radosti darivanja, praštanja i prijateljstva prepoznajmo put zbližavanja, ljubavi i zajedništva, kao trajno dobro i vječni cilj naše Crne Gore i njenog multietničkog i multikonfesionalnog trajanja, kaže se između ostalog u čestitki predsjednika Vujanovića.
————————————————————————————————————————————————–

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama predsjednik Vlade Igor Lukšić uputio je čestitke svim građanima islamske vjeroispovjesti.

U čestitci se između ostalog navodi: “U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime čestitam vam Ramazanski Bajram sa iskrenom željom da vam donese zdravlje, radost i blagostanje i da ga proslavite u krugu porodice i najbližih prijatelja. Želim da plemenite poruke ovog praznika dopru do svakog pojedinca i budu svojevrstan poziv na toleranciju i međusobno uvažavanje, za šta je crnogorsko društvo opredijeljeno”.
————————————————————————————————————————————————–

Poštovani Reis efendija,

U ime Islamske Zajedmce i Kulturnog Centra Plav-Gusinje u New Yorku (Islamic Unity & Cultural Center Plav-Gusinje Of New York), Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima Islama u Crnoj Gori upućujem naiskrenije i najsrdačnije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama sa željom i dovom Uzvišenom Gospodaru da ukabuli sve vaše ibadete i podari sreću i blagostanje.

Ujedno, koristimo priliku da Vam se zahvalim na stručnoj pomoći koju ste nam pružili u toku mjeseca Ramazana slanjem dvojice Imama, direktora Medrese Rahman ef. Kačara i Ismaila ef. Husića.

Uz bratske selame,
Bajram Šerif Mubarek Olsun

Predsjednik odbora IZ-e
Rizah Čekić
————————————————————————————————————————————————–

Pripadnicima Islamske zajednice Crne Gore ramazanski BAJRAM čestitali su gradonačelnik Bara Žarko Pavićević, predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj.
————————————————————————————————————————————————–

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.