Čestitke povodom Kurban-Bajrama (2012)

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Podgorica – Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, uputio čestitku svim građanima islamske vjeroispovijesti, vjernicima, starješinstvu i Reisu Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Rifatu Fejziću.

„Želim da uzvišeni praznični dani proteknu u ispunjenju univerzalnih duhovnih i etičkih poruka i budu putokaz zbližavanju, dobroti i milosrdju u plemenitoj težnji obnove i snaženja porodičnih i prijateljskih vrijednosti i veza.

Neka to bude primjer kako treba čuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, kao vječno dobro naše Crne Gore.

U to ime još jednom Vam najsrdačnije čestitam praznik Kurban Bajram”, kaže se u čestitki predsjednika Vujanovića.
_______________________________________________________________________________________

Predsjednik Vlade Igor Lukšić čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendiji Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovjesti Kurban Bajram.

,,Praznik Kurban Bajram je još jedna dobra prilika da se podsjetimo na moralne i duhovne stožerne vrijednosti islama: vrijednosti pravde, humanosti, mira, milosrđa i ljubavi za naše bližnje.

Uvjeren sam da će ova četiri dana Kurban Bajrama za sve muslimane biti vrijeme kada će, uz poštovanje tradicije i međusobnim uvažavanjem, sa svojim porodicama i društvom u cjelini uživati u blagodetima ovog praznika. Neka predstojeći Kurban Bajram donese mir, zdravlje i prosperitet” – novodi se u čestitki predsjednika Vlade.
_______________________________________________________________________________________

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, dr. Mehmet Niyazi Tanılır reisu Rifatu ef. Fejziću i pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori uputio je bajramsku čestitku u kojoj se između ostalog kaže:

„Želim da ovaj Bajram, simbol mira i tolerancije donese spokoj i sreću našim državama i čitavom čovječanstvu.  Koristim ovu priliku da Vam poželim puno sreće i uspjeha u daljem radu“.
_______________________________________________________________________________________

Povodom Kurban – Bajrama, Predsjednik  Bošnjačke stranke i  ministar u Vladi Crne Gore, gospodin Rafet Husović upućuje čestitku Reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i i svim pripadnicima islamske vjere:

“Poštovani Reis-efendija,

Kurban –Bajram dočekujemo sa radošću vjernika  koji su svjesni  obaveze zajedništva  u vjeri  i potrebe medjusobnog pomaganja i pažnje.

Obavljajući molitvu i hadž približavamo se Bogu Uzvišenom, a   dijeleći  kurban i zajedničku radost jačamo bliskost u našim  porodicama i rodbini, komšijsku  pažnju i  medjusobno uvažavanje. Bajramski dani  nose univerzalnu poruku vjere, ljubavi, mira, tolerancije i praštanja.

Želimo da medju nama vlada sloga, da  nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje, da zajedno sa drugima radimo na daljem napretku  našeg društva, utemeljenog na multivjerskom i multinacionalnom  skladu

U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori,  čestitam Kurban-Bajram, uz želju  da ih da provedemo  u istinskoj porodičnoj sreći, radosti  i rahatluku i da svima donese napredak i blagostanje!

“Bajram šerif mubarek olsun!”!
______________________________________________________________________________________

Povodom Kurban Bajrama, predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović uputio je Rifatu Efendiji Fejziću, reisu islamske zajednice u Crnoj Gori čestitku, u kojoj se navodi:

Povodom velikog islamskog praznika Kurban bajrama, upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i Vama lično, sa željom da praznične dane provedete u radosti i toplini porodičnog doma, okruženi prijateljima i ljudima dobre volje, te u duhu tolerancije i razumijevanja.

Takođe želim da praznični dani osnaže zajedništvo i slogu među ljudima svih vjera i nacija, kao vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka i baštinimo ih kao trajno, zajedničko bogatstvo, koje nam je uvijek davalo snagu da idemo putem napretka i razvoja. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama uspješno prevazići i teškoće uzrokovane međunarodnom ekonomskom krizom, koja je pogodila i najrazvijenije zemlje. Uprkos silini složenih ekonomskih prilika na globalnom planu, Crna Gora se potvrdila kao održiv ekonomski sitem, sposoban da se  odupre i velikim ekonomskim izazovima. To nam daje za pravo da vjerujemo da će, uz stabilno kretanje Crne Gore u okviru procesa integracija u EU i NATO, uskoro uslijediti i dinamičniji ekonomski razvoj naše zemlje, koji će biti u funkciji  povećanja kvaliteta života njenih građana.

Uvjeren da ćemo svi dati snažan doprinos realizaciji  tih ciljeva,  srdačno Vas pozdravljam i još jednom čestitam Kurban Bajram.
______________________________________________________________________________________

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendiji Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovjesti Kurban Bajram.

,,Cijenjeni efendija Fejziću, uvaženo sveštenstvo Islamske zajednice, poštovani građani Crne Gore islamske vjeroispovijesti,

Povodom Kurban Bajrama, u ime Ministarstva pravde i ljudskih prava i u svoje ime, upućujem vam srdačne čestitke, sa željom da praznične dane provedete u miru i dobrom zdravlju dijeleći duhovne darove sa najbližima.” – novodi se u čestitki potpredsjednika Markovića.
______________________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je nastupajući Kurban – bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti:

“Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, jednog od najvećih praznika islama, upućujem Vam iskrene čestitke sa željom da ove mubarek dane provedete u sreći, dobrom zdravlju, porodičnoj toplini i druženju sa rodbinom i prijateljima, kao i da ostvarite sve želje i nade vaših molitvi na zadovoljstvo kako članova crnogorske islamske zajednice tako i države Crne Gore.

Uvjeren sam da ćete i ove praznične dane slaviti sa vašim susjedima svih  vjera, i po ko zna koji put u istoriji pokazati da su međusobno poštovanju i tolerancija, širenje ljubavi prema najbližima i svim ljudima dobre volje,  vrijednosti crnogorske države kojima se ponosi već vjekovima. “
______________________________________________________________________________________

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama.

U čestitki gradonačelnika Bogdanovića, između ostalog, navedeno je sljedeće:

– U ime Prijestonice Cetinje i u svoje lično ime, upućujem vam iskrene čestitke uz želju da Kurban Bajram provedete u zadovoljstvu, miru i dobrom zdravlju i da radost praznika podijelite sa najbližima.

Neka ovaj veliki praznik doprinese širenju solidarnosti i dobrote i, sve koji ga slave, dodatno podstakne u pravcu njegovanja zajedništva i ljubavi – navedeno je u čestitki gradonačelnika Bogdanovića.
______________________________________________________________________________________

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić uputio je Rifatu Efendiji Fejziću, Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, njegovim saradnicima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, povodom najznačajnijeg islamskog praznika Kurban bajrama iskrene čestitke.

Milić je Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti poželio da Bajramske dane uz žrtvu odricanja, proslave u dobrom zdravlju, obnovi duhovnih vrijednosti, prijateljskih i porodičnih veza i međusobne solidarnosti.

“Neka osjećanja koja prate ovaj veliki praznik osnaže uvjerenje da samo udruženim naporima možemo doprinijeti da se u Crnoj Gori poštuju kulturne i vjerske različitosti i unapređuje dijalog među ljudima”, poručio je Milić.
______________________________________________________________________________________

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović uputio je čestitke pripadnicima islamske vjeroispovijesti pvodom Kurban Bajrama.

“Povodom velikog praznika Kurban Bajrama, u ime Pozitivne Crne Gore i svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke uz želju da Kurban Bajram proslave u duhu tradicije i običaja, u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima”, navodi se u čestitki.

Pajović je pripadnicima islamske vjeroispovijesti poželio da im praznik donese puno mira, sreće i tolerancije, osnaži međusobno poštovanje, razumijevanje i solidarnost, te da dani Kurban Bajrama budu ispunjeni ljubavlju i humanošću.
______________________________________________________________________________________

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić čestitao je pripadnicima islamske vjeroispovijesti Kurban Bajram. On je islamskim vjernicima poželio da ovaj praznik provedu u miru i dobrom zdravlju.

– Neka Kurban Bajram donese mir, veselje i dobročinstvo svim islamskim vjernicima i protekne u duhu razumijevanja, tolerancije, opšteg dobra i blagostanja – navodi se u Lekićevoj čestitci.
______________________________________________________________________________________

Predsjednica Opštine Kotor Marija Maja Ćatović čestitala je veliki islamski praznik Kurban Bajram svim vjernicima i glavnom imamu za Boku Kotorsku i Budvu Ademu efendiji Emroviću.

“Poštovani gospodine Emroviću, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti na području Boke i Budve i Vama lično najsrdačnije čestitam veliki islamski praznik Kurban Bajram. Povodom ovog velikog praznika, upućujem Vama i svim pripadnicima islamske zajednice iskrene želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Želim da dani Kurban Bajrama svima koji slave donesu radost i mir, prijateljstvo i razumijevanje, praštanje i ljubav, da doprinesu zajedništvu i skladnom multietničkom i multikonfesionalnom životu na prostorima Boke i čitave Crne Gore”.
______________________________________________________________________________________

Povodom velikog islamskog praznika Kurban bajrama predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević uputio je glavnom imamu barskom Muidinu ef. Milaimiju, njegovim saradnicima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku u kojoj se kaže:

„Povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, Vama, Vašim saradnicima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke u ime Opštine Bar i svoje lično.“
______________________________________________________________________________________

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu uputio je čestitku povodom Kurban-Bajrama:

Na ovaj veoma značajnom danu, sa posebnom željom i zadovoljstvom obraćam se svim muslimanskim vjernicima sa najboljim i najsrdačnijim čestitkama povodom slave Kurban Bajrama.

Kurban Bajram je slava koja kruniše blagodet, žrtvovanje i poniznost svakog vjernika.

Ova slava neka bude dobra prilika da što bolje i ubjedljivije iskažemo dobru volju i međusobno poštovanje.

Ovaj dan mi daje priliku da svim vjernicima muslimanske vjeroispovjesti najsrdačnije čestitam Kurban Bajram i želim im porodičnu harmoniju i prosperitet.

Srećno!
______________________________________________________________________________________

Predsjednik Opštine Pljevlja dr Miloje Pupović povodom velikog islamskog praznika Kurban bajrama u svoje ime i u ime organa loklane uprave uputio je čestitke i najljepše želje prigodnim riječima iz Kurana

-Lijepo je kad javno dajete milostinju, ali je za vas bolje ako je dajete siromasima kad niko ne vidi.

A ono što od imetka drugima date-Allah, sigurno za to zna.“

Milom Vas da ovu čestitku prenesete svim našim sugrađanima pripadnicima islamske vjeroispovijesti.
______________________________________________________________________________________

Između ostalih, reisu Rifatu ef. Fejziću i pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori čestitke povodom Kurban-Bajrama je uputio i reis turskog Diyaneta prof. dr. Mehmet Gormez.
______________________________________________________________________________________

Čestitke povodom Kurban-Bajrama su uputili još i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, predsjednik Nacionalnog savjeta Bošnjaka Šerbo Rastoder i mnogi drugi.
______________________________________________________________________________________

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.