Čestitke povodom Kurban Bajrama

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama. “Želim da uzvišeni praznik radosnim porodičnim okupljanjima podstakne slogu i ljubav za bližnje. U težnji da, uvažavajući dijalog, čuvamo međukonfesionalni i međuetnički sklad, istrajmo u afirmaciji vrline, međusobnom poštovanju i razumijevanju”, kazao je Vujanović.

On je poželio i da, njegujući zajedništvo i ljepotu različitosti, učvršćujemo vjeru u napredak i gradimo pravi put za srećnu budućnost naše Crne Gore.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović čestitao je Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice Rifatu Fejziću i građanima Crne Gore islamske vjeroispovijesti, poželio im svako dobro i da ga provedu u miru i zadovoljstvu.

“Neka sve nas i ovaj praznik podsjeti na potrebu stalnog razvijanja i njegovanja tolerancije, međusobnog uvažavanja i razumijevanja različitosti, kao temeljnih vrijednosti crnogorskog društva”, naveo je Pajović.

___________________________________________________________________________

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjere, uz želju da praznične dane provedu radosno sa najbližima, okruženi ljudima dobre volje.

„Bajramski dani afirmišu neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i suživota, razumijevanja različitosti kao bogatstva jednog društva, i značaj multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Ovaj veliki praznik simbol je brige prema prijateljima i komšijama i prema onima kojima je naša pomoć neophodna”, istakao je on.

Đukanović je poželio da ovi dani budu još jedno nadahnuće našoj zajedničkoj namjeri da, suočavajući se odgovorno sa izazovima i iskušenjima, nastavimo putem jasno profilisanog društva socijalne pravde, vladavine prava i ekonomskog prosperiteta, društva, utemeljenog na evropskim i evroatlantskim vrijednostima.

_________________________________________________________________________________

Povodom nastupajućeg kurbanskog Bajrama, čestitku je vjernicima uputio  ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović. Numanović je naveo da se simbolika Kurban Bajrama ogleda u žrtvovanju i darivanju.

“Zato želim da vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu  trpezu, već da daruju dobrotu i da pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, a naročito prema onima koji su u nevolji. Siguran sam da starješinstvo Islamske zajednice kao i vjernici/ce na ovaj način postupaju tokom čitave godine i da je uzvišeni Kurban Bajram prilika da se te vrijednosti naglase. Time se potvrđuje da je Crna Gora država u kojoj vlada međuvjerski sklad i prijateljsko prožimanje najvećih vrijednosti različitih religija. S tom porukom želim da Kubran Bajram u blagoslovenim danima Hadža proslavite sa najbližima, u dobrom raspoloženju i u korist čitave zajednice”, poručio je Numanović.

________________________________________________________________________________

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović, čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću, pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Jedan od dva najveća muslimanska blagdana, kurbanski Bajram dočekujemo sa radošću vjernika koji su svjesni obaveze zajedništva u vjeri. Kurban-Bajram simbolizira hadž i potrebu međusobnog pomaganja i pažnje, noseći sa sobom poruku mira, tolerancije i praštanja, za dobro i prosperitet pojedinca i zajednice. Neka naredni bajramski dani budu dani darivanja, solidarnosti i brige za naše najbliže uz želju da ih provedemo u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam kurbanski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun”, naveo je Husović.

________________________________________________________________________________

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, poželio je vjernicima da praznične dane proslave u miru i blagostanju, s porodicom i prijateljima.

“Kurban – bajram sve nas povezuje u neprolaznim  ljudskim vrijednostima- zajedništva, međusobnog poštovanja i sloge,  čineći da  islamska vjera na jedinstven način čini našu zajednicu i kulturu snažnijom i bogatijom. Ovi blagi dani podsjećaju nas na važnost izmirenja, oproštaja, ali i međusobnog povezivanja, kada treba da smo posebno okrenuti siromašnima i nemoćnima, kojima je potrebna naša pomoć i riječ utjehe. Opšte dobro neka bude cilj kojem ćemo težiti svi skupa, i na tom putu njegujmo humanost i toleranciju i afirmišimo društvo jednakih građana, kojoj god vjeri  i naciji oni pripadali”, piše u čestitki Brajovića.

On je naveo i da je Kurban Bajram simbol topline i radosti koju međusobno dijele svi  vjernici, pozivajući na razumijevanje i poštovanje koje je osnov izgradnje skladne i stabilne zajednice. “Nek ovi praznični dani budu dani susretanja i darivanja i nek vaši domovi budu ispunjeni veseljem i harmonijom”, dodao je Brajović.

______________________________________________________________________________

I predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, čestitao je Kurban Bajram, uz poruku: Bajram Šerif Mubarek Olsun.

“Neka ovaj praznik, koji je simbol žrtvovanja za plemenite ciljeve, bude prilika da se svi zajedno podsjetimo koliko je potrebno ulagati u sebe i kvalitetne ljudske odnose za dobrobit kvalitetnijeg života svih građana i budućih generacija. Želim vam da predstojeće praznike provedete u harmoniji i sreći sa najdražima”, navodi se u čestitki.

_______________________________________________________________________________

Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, poželio je vjernicima da dane praznovanja podijele s najbližima, rođacima i prijateljima u miru i radosti.

“Blagotvorna simbolika ovog praznika neka bude podsticaj za očuvanje, oplemenjivanje i širenje međuvjerske i međunacionalne sloge svih ljudi u Crnoj Gori i neka nas sve podsjeti na univerzalne poruke praštanja i pomirenja. Jedna od univerzalnih poruka Kurban-bajrama je i ljepota dijeljenja i solidarnosti. Građenje tvrđava zajedništva na temeljima radosti, tolerancije i ljubavi najveći je poduhvat u Crnoj Gori”, piše u Bečićevoj čestitki.

________________________________________________________________________________

U čestitki “Velike koalicije Ključ” navodi se da žele da i ovaj praznik protekne u duhu najbolje tradicije razumijevanja i poštovanja, a pripadnicima islamske vjere da mir i spokojstvo koje dijele sa pripadnicima različitih vjera postanu trajno dobro u društvu jednakih šansi za sve.

“U tom smislu očekujemo da će sljedbenici islamske vjere u Crnoj Gori nastaviti da daju značajan doprinos izgradnji građanskog društva i afirmaciji temeljnih načela pravednog i tolerantnog društva”, kaže se u čestitki koalicije Ključ.

________________________________________________________________________________

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, poželio je da ovaj praznik potvrdi trijumf suživota u Crnoj Gori, kao i njene perspektive u znaku temeljnih vrijednosti Crne Gore u multikonfesionalnom i multinacionalnom skladu.

Svim pripadnicima islamske vjere Knežević je uputio najbolje želje da njihov veliki praznik Kurban Bajram provedu u miru i duhovnoj harmoniji, u krugu svojih porodica, u znaku poštovanja i tolerancije na duhovnom tlu Crne Gore.

“Da tokom Kurban Bajrama potvrde svoju humanost i dobrosusjedstvo s pripadnicima svih vjera, kao potvrdu činjenice da vjere u Crnoj Gori ljude spajaju, a ne razdvajaju, čineći jednu od najvećih zaloga za mirnu i prosperitetnu budućnost Crne Gore”, zaključuje se u čestitki.

_________________________________________________________________________________

Pozitivna Crna Gora čestita Kurban-bajran građanima Crne Gore islamske vjeroispovijesti, sa željom da ga provedu u zdravlju i slozi, okruženi svojim bližnjima.

“Međusobno razumijevanje i istrajnost u ostvarenju duhovno i ekonomski razvijenog društva, afirmišući sva naša kulturna bogatstva, treba da bude zajednički cilj građana Crne Gore”, naveli su iz pozitivne.

__________________________________________________________________________________

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere u državi i dijaspori, čestitku povodom Kurban- bajrama.

“Uvažene građanke i građani, koji slavite Kurban-bajram, želim vam da ga proslavite sa najmilijima i da ove dane iskoristite za bogaćenje duha i jačanje univerzalnih vrijednosti, a neka simbol žrtve bude poruka svima da zajedničkim snagama damo doprinos stabilnostiiprosperitetu.
Koračajući putem izgradnje stabilnog građanskog društva u Crnoj Gori prošli smo kroz različite oluje, to nas je samo ojačalo u istarajnosti koja podstiče ostvarivanje ideje koja baštini međusobno poštovanje i uvažavanje. Čuvajući te vrijednosti mira i zajedništva bićemo spremniji za izazove koji su pred nama.
Želim vam da vam dani koji slijede unesu u domove mir, sreću i blagostanje”, naveo je Krivokapić u čestitki.

_________________________________________________________________________________

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti povodom velikog praznika Kurban Bajrama. „Neka Kurban Bajram podstakne međusobno razumijevanje i toleranciju, a u vaše domove unese mir, radost i blagostanje”, navodi Bogdanović.

__________________________________________________________________________________

Svim vjernicima islamske pripadnosti i starješinstvu Islamske zajednice, Kurban Bajram je čestitao vicepremijer, Milorad Vujović. “Čestiam s nadom da će Crna Gora uvijek biti društvo u kojem je sloboda vjeroispovijesti jedno od temeljnih ljudskih prava. Želim da ovaj praznik protekne u duhu ljubavi i poštovanja, a pripadnicima islamske vjere da mir i spokojstvo koje dijele sa pripadnicima različitih vjera postanu trajno dobro“, naveo je on.

__________________________________________________________

 

Turisticka organizacija Podgorice uputila bajramsku čestitku
Poštovani g- dine Fejziću,

Povodom nastupajućeg Bajrama, upućujemo Vam najiskrenije čestitke sa željom da predstojeće dane provedete  u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju.

S uvažavanjem,

Turistička organizacija Podgorice

______________________________________________________

Bajramsku čestitku je uputio direktor Fonda za zaštitu i ostvarenje manjinskih prava g-din Safet Kurtagić.

 

____________________________________________________

Ambasada Azerbejdžana je čestitala Bajram

screenshot_20160913-090054

_____________________________________________________

Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama upućujem čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef.Fejziću i svim grrađanima islamske vjere.
Ovim putem želim da Vam se zahvalim na pozivu, te da u duhu vrijednosti na koje nas ovaj praznik podsjeća izrazim nadu da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo uzajamno uvažavanje, mir, slogu i toleranciju.

Zbog objektivne spriječenosti da prisustvujem tradicionalnom bajramskom prijemu povodom nastupajućeg Kurban bajrama, još jednom svima vama koji slavite ovaj veliki praznik želim da ga provedete u miru, sreći i dobrom raspoloženju.

Sava Grbović

_____________________________________________________

U ime Savjeta Muslimana Crne Gore i u svoje lično ime, upućujem svim muslimanima Crne Gore najsrdačnije čestitke povodom predstojećeg velikog praznika Kurban Bajrama sa željom da radost ovog praznika podijele sa svojim najbližima, porodicom, prijateljima  i komšijama u sreći i zadovoljstvu .
Čestitku upućujemo i starješinstvu Islamske zajednice u Crnoj Gori sa željom da u narednom periodu budu ponosni predstavnici svih muslimana u Crnoj Gori bez obzira kako se oni nacionalno osjećaju ,da li kao Muslimani, Albanci, Crnogorci, Romi ili Bošnjaci/Bosanci.
Poštujući vlastita vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, posebno ističemo da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put napretka i zajedničkog suživota u Crnoj Gori

Predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore

Sabrija Vulić

_________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.