Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji OIZ-e Bijelo Polje

Dobrovoljni davaoci krvi iz Odbora IZ-e Bijelo Polje
Dobrovoljni davaoci krvi iz Odbora IZ-e Bijelo Polje

Bijelo Polje – Odbor Islamske zajednice u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davaoca krvi Bijelo Polje, dana 23.01.2013. godine je u Službi transfuzije krvi Opšte bolnice organizovao akciju dobrovoljnog davanja ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik bjelopoljskog kluba dobrovoljnog davalaštva krvi Gojko Šestović, kazao je da se toj humanoj akciji odazvalo 20-tak dobrovoljnih davalaca .

Glavni imam Enis ef. Burdžović je u obraćanju medijima ovom prilikom kazao da je najveća satisfakcija i nagrada dobrotvorima činjenica da će njihovom akcijom uspjeti da se spasi ili produži makar jedan život.

– Akcija davanja krvi se datumski poklopila sa nesrećom u Bioču, sa 7 godina od tada, mi na ovaj human način želimo da se prisjetimo boli, čineći dobro, ljudima, a nesreća je svačija, bol je svačija.

– “Rukovodeći se Kuranskom naredbom o čuvanju svetosti života odlučili smo da ovom akcijom pokušamo spasiti nečiji život. Na to nas takodje podsjeća Kuran kada kaže – ko spasi jedan život, kao da je spasio čovječanstvo, i upućuje nas da se odazovemo ovom pozivu humanosti”, istakao je imam Burdžović.

www.radiobijelopolje.me

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 komentar na “Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji OIZ-e Bijelo Polje”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.