Podjela ramazanskih paketa u Pljevljima

Pljevlja, 12. maj, 2020.


U radnoj posjeti Pljevljima danas je boravila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu sa reisom Islamske zajednice Rifat ef. Fejzićem i njegovim pomoćnikom za odnose sa inostranstvom Omer ef. Kajoshajem. Povod ove posjete je bila podjela paketa sa prehrambenim proizvodima za 100 porodica u ovom gradu. Donacija je obezbijeđena posredstvom NVO Horizonti, na čijem čelu je Omer ef. Kajoshaj, a donator ove vrijedne donacije je saudijski kralj Selman.


Ovo je druga akcija humanitarnog karaktera u posljednjih mjesec dana, koja se posredstvom Mešihata organizuje na prostoru Pljevalja.


Predsjednik MIZ Pljevlja, hadži Muriz Muslić se u ime medžlisa zahvalio reisu Fejziću i njegovom pomoćniku Kajoshaju na današnjoj donaciji, ističući da je današnja akcija jedan od lijepih primjera kako Mešihat, kao krovna institucija Islamske zajednice brine i doprinosi u kvalitetnom radu Medžlisa na terenu.


U svojoj izjavi, reis Islamske zajednice,između ostalog je kazao:,, Mjesec Ramazan je mjesec dobra,mjesec pomaganja,kada se treba intenzivirati prisjećanje na one koji su materijalno ugroženi, jer je i to,pored ostalih, jedna od najbitnijih dimenzija našeg posta u mjesecu Ramazanu. Zato Islamska zajednica u ovim danima ulaže dosta napora,da pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna.“ Reis se takođe zahvalio donatorima u ime Islamske zajednice u Crnoj gori, na današnjoj donaciji, i najavio da će Islamska zajednica u narednim danima imati još sličnih akcija na prostoru ovog medžlisa.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.