U Tuzima održana tribina pod nazivom „Omladina današnjice, ummet sjutrašnjice“

tribina u Tuzima

tribina u Tuzima

Tuzi– U organizaciji NVO ILC i NVO Horizonti, 29.03.2013.godine, u velikoj sali Centra za kulturu u Tuzima, održana je tribina i distribucija knjiga „Poslanica omladini ummeta.“ Učešće na tribini su uzeli direktor NVO Horizonti prof. Omer ef. Kajoshaj, i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Mešihata IZ-e u Crnoj Gori,  Enis ef. Burdžović. Tribinom je moderirao prof. Medjen ef. Šaptafi  iz Ulcinja.

Na tribini je bilo riječi o o omladini kao nadi ummeta, generacijskim razlikama koje predstavljaju prepreku u razumijevanju omladine, potencijalima i resursima koji omladini stoje na raspolaganju, da bi mogla ostvariti očekivanja ummeta.

Sa nekoliko pozdravnih riječi, prisutnima se obratio počasni gost tribine, šejh Halid Ali el-Mulla, direktor odjela za Evropu, iz organizacije Rahmah el-A'lemijjeh. On je izrazio zadovoljstvo prisustvom na ovakvom skupu, gdje NVO sektor i zvanična Islamska zajednica sarađuju na korisnim projektima, posebno što se odnose na omladinu, i ciljaju na nju.

Po okončanju tribine, prisutnima  su podijeljeni primjerci knjige Poslanica omladini ummeta. Ovom prilikom je distribuirano gotovo 500 primjeraka ove knjige.

Tags:

No Comments

    Leave a reply