URUČENA DONACIJA BOLINICI U BIJELOM POLJU – ODJELJENJE PEDIJATRIJE

Danas je opštoj bolnici u Bijelom Polju, odjeljenju dječije pedijatrije uručena vrijedna donacija. EKG aparat za djecu i monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece prilikom pregleda, uručili su predstavnici humanitarne organizacije Put sredine iz N.Pazara, na čelu sa Elvirom Turkovićem i Adisom Durićem. U ime bolnice donaciju su primili načelnica pedijatrije dr Aida Ećo, dr Ismihana Erović i Duško Vojinović.

Ukupna sredstva u vrijednosti od pet hiljada eura obezbijedio je Džemat Majnc iz Njemače. Ističemo da je džemat Majnc obezbijedio isti iznos sredstava za još neke gradove Sandžaka, tj Sjevera CG. Ispred Islamske zajednice u Bijelom Polju i humanitarnog fonda Hilal donaciju su uručili glavni imam Enis ef. Burdžović, Izet Hadžibulić, Sejo Čindrak i Nusret Erović.

Uprava bolnice i dr Aida Ećo zahvalili su se džematu Majnc na ovako vrijednoj i prijeko potrebnoj pomoći, ističući koliko je bitno biti društveno odgovoran posebno u ovom vremenu korona virusa. Zahvalnost je iskazana i humanitarnoj organizaciji Put Sredine i H.F Hilal.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.