U Ulcinju svečano otovoreni sportski susreti uposlenika Islamskih zajednica

1Ulcinj – Danas, 02.09.2013. godine, u Ulcinju su svečano otvoreni XV susreti uposlenika Islamske zajednice u BiH i regionu.  U sportskoj dvorani je najprije obavljen podne namaz, kojeg je predvodio rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe IZ u Crnoj Gori Enis ef. Burdžović. Nakon prozivke i svečanog defilea ekipa, ceremonija je otvorena učenjem ajeta iz Časnog Kur'ana, koje je proučio hafiz Omer Zulić. Posebne simpatije i bučne ovacije U ime Odbora – domaćina susreta, prisutne je poselamio i dobrodošlicu poželio glavni imam Odbora IZ-e Ulcinj, mr. Ali ef. Bardhi. Nakon njega, prisutnima se obratio predsjednik udruženja Ilmije BiH, Mensur ef. Pašalić, koji je podsjetio na vrijednosti ovakvih susreta i takmičenja, zahvaljujući se ovogodišnjem domaćinu Islamskoj zajednici u Crnoj Gori i gradu Ulcinju na gostoprimstvu. 2

Nakon njega, prisutnima se obratio rukovodilac odbora za sport pri Rijasetu BiH, Hazim ef. Krupalija. On je podsjetio prisutne, da ova takmičenja trebaju kao i do sada proteknuti u duhu -Bismillah-, “riječi sa kojom ste svi krenuli od svoje kuće na ove susrete.”

U svojstvu domaćina susreta, ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori, učesnike je poselamio rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe, Enis ef. Burdžović. On je učesnicima prenio selame reisa Rifata ef. Fejzića, te podsjetio da su učesnici susreta konkurenti na sportskom terenu, ali na poziciji misije islamskih zajednica regiona, u svojoj profesiji i pozivu svi smo jedan isti tim. Enis ef. Burdžović je podsjetio da je posebno zadovoljstvo ukazana čast Islamskoj zajednici u Crnoj Gori da ugosti ovoliko dobrih ljudi,  zahvalivši se na ukazanom povjerenju Ilmiji, ali i turskoj vladinoj agenciji TIKA,  i njenom koordinatoru Mustafi Yazici-u, na prisustvu i finansijskoj pomoći za ostvarivanje ovog projekta. Nakon ovih riječi Enis ef. Burdžović je ovogodišnje sportske susrete proglasio otvorenim.

3Nakon toga, pobjednicima u pojedinačnim i ekipnim takmičenjima u atletici, dodijeljene su medalje i priznanja.

Ove godine, u susretima učestvuje preko dvije stotine učesnika, a posebne ovacije i simpatije svih učesnika izazvalo je prisustvo predstavnika Islamske zajednice Kosova, koji ove godine prvi put učestvuju na ovim susretima.

Za reisa Rifata ef. Fejzića predsjednik Udruženja Ilmijje IZ u BiH Muharem ef. Pašalić je Enisu ef. Burdžoviću uručio poklon -Monografiju Islamske zajednice u BiH.456789

2 komentara na “U Ulcinju svečano otovoreni sportski susreti uposlenika Islamskih zajednica”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.