TIKA će restaurirati i podržati odjeljenje ženske Medrese u Rožajama

Rožaje, 08.07.2015. god. – Generalni direktor Turske vladine agencije TIKA-e Dr Serdar Cam došao je u dvodnevnu posjetu Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

U Rožajama je tom prilikom otvoreno nekoliko projekata koji su u zadnjih nekoliko godina urađeni.Prvo su obilježili kraj radova na dzamiji Mekke i Mukerrema u Ibarcu gdje su se prisutnima obratili reis Rifat ef. Fejzić i direktor TIKA-e Dr Serdar Cam.

Reis se zahvalio Turskoj i njenom narodu za svu pomoć i pozvao sve pod kišobran Islamske zajednice, dodavši da oni koji se po Srbiji nude premijerima i stranim službama i koji su prodali svoju Islamsku zajednicu, sada pokušavaju da nama to imputiraju.

Mi imamo Tursku i ona nam je dovoljna.

Direktor Serdar Cam se zahvalio na svemu i izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima i najavio dalja ulaganja u projekte Islamske zajednice i odmah najavio hitnu rekonstrukciju i svu podršku za istureno odjeljenje Medrese u Rožajama.

Dan je zavrsen iftarom, na kome su pored reisa Fejzića i direktora TIKA-e Dr Serdara Cama, prisustvovali potpredsjednik Vlade Rafet Husović, potpredsjednik skupštine Suljo Mustafić, predsjednici opština Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica i predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.