SVEČANA AKADEMIJA JEDANAESTE GENERACIJE MATURANATA I SEDME GENERACIJE MATURANTICA

U prepunoj velikoj sali KIC-a Budo Tomović održana je svečana akademija jedanaeste generacije maturanata i sedme generacije maturantica Medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici.

Nakon svečanog defilea maturanata i maturantaca koji je održan dan ranije u Rožajama, svečana akademija je održana u sali KIC-a Budo Tomović.

Svečanoj akademiji su prisustvovali, pored Reisa Islamske zajednice Rifata ef. Fejzića i direktora Medrese Amera ef. Šukurice, potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka, te savjetnik predsjednika Crne Gore, Amer Halilović, savjetnica predsjednice Skupštine Marija Radinović, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Ejup Nurković, te predstavnici diplomatskog kora, poslanici u Skupštini Crne Gore, predsjednici opština i skupština opština, te donatori Islamske zajednice Hajriz Brčvak i izvršni direktor kompanije “Bemax” Miladin Mijajlović, glavni imami, imami, kao i roditelji maturanata.

Program je počeo učenjem Kur'ana, a nakon toga prisutnima se obratio direktor Medrese Amer ef. Šukurica koji se zahvalio prisutnima, te čestitao maturantima i njihovim roditeljima na postignutom uspjehu i istakao da je znanje koje su stekli u dosadašnjem školovanju samo početak njihovog puta.

Reis Islamske zajednice, Rifat ef. Fajzić i potpredsjenik Vlade Ervin Ibrahimović, ministar rada i socijalnog staranja, ministar prosvjete, te zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore, Hajriz Brčvak, ambasadorka Republike Turske, ambasador Plestine, ambasador Azerbejdžana i savjetnica predsjednice skupštine su uručili diplome Luče učenicima: Ajši Muradbašić, Amini Malagić, Azri Lleshi, Bedriji Orahovac, Dini Škepović, Huriji Osmanović, Hamzi Hotu, Isamu Šutkoviću i Zeku Hasanović. Zatim Abdurahmanu Fejziću, Ahmedu Fejziću, Adeli Fetić, Driti Ljuljanović, Maidi Mujević i Šejli Purović.

Ovom prilikom Reis je uručio posebno priznanje Hajrizu Brčvaku za poseban doprinos i vrijedne donacije Islamskoj zajednici.
Takođe, reis je uručio priznanje i Miladinu Mijajloviću, izvršnom direktoru kompanije “Bemax”, za izuzetan doprinos u radu medrese.

Reis Fejzić je u svom obraćanju kazao je da je medresa u svom radu prošla kroz težak period da bi danas imali respektabilnu instituciju. Pored svega toga, istakao je Reis, Islamska zajednica je ujedno i jedina zajednica koja nema svoj centralni vjerski objekat u Podgorici.
Na kraju svog obraćanja Reis je poručio roditeljim i učenicima da je današnji dan vrijeme zajedničke radosti i da je to najbolja poruka ovog događaja.

Učenici generacije su Zeko Hasanović, Azra Lleshi i Hurija Osmanović.

Ukupno 81 učenik i učenica Medrese su stekli diplome u ovoj odgojno – obrazovnoj instituciji, 39 učenika i 42 učenice, od čega 12 maturantica odeljenja medrese u Rožajama.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.