Saopštenje za javnost Mešihata IZ-e u Crnoj Gori povodom napada na Muhameda Al-Mustafu iz Podgorice

Islamska Zajednica u Crnoj Gori
Islamska Zajednica u Crnoj Gori

Podgorica – Povodom učestalih napada i krajnje uvredljivih poruka na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućenih Muhamedu Al-Mustafi i njegovoj porodici, Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori upućuje

 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori zgrožen je kontinuiranim napadima i vrijeđanjima na vjerskoj i nacionalnoj osnovi koje grupa vandala, iz podgoričkog naselja Baston, već duže vrijeme upućuje Muhamedu Al-Mustafi i njegovoj supruzi. Za Islamsku zajednicu, a vjerujemo i za cijelo crnogorsko društvo, apsolutno je neprihvatljivo da se po vjerskoj i nacionalnoj osnovi nečija lična bezbjednost i imovina ugrožavaju.

Vjerovali smo da su poruke mržnje davno prekrečene i da se neće više pojavljivati na zidovima podgoričkih zgrada. Dodatno nas razočarava činjenica da se za ove izlive mržnje i nasilja sumnjiče mladi ljudi, kao i da još uvjek izostaje reakcija nadležnih organa.

Islamska zajednica najoštrije osuđuje ove napade i očekuje adekvatnu reakciju nadležnih organa, kako na otkrivanju i procesuiranju vinovnika, tako i na zaštiti lične bezbjednosti Muhameda Al-Mustafe i njegove porodice.

U Podgorici, 21. 03 2013. godine

Informativna služba Mešihata

 Islamske zajednice u Crnoj Gori

 

1 komentar na “Saopštenje za javnost Mešihata IZ-e u Crnoj Gori povodom napada na Muhameda Al-Mustafu iz Podgorice”

  1. Ovo je samo jos jedan od dokaza koliko se drustvo u Crnoj Gori emancipovalo… Ubijedjen sam da toj vandalskoj grupi a i nikome u Podgorici taj postovani gospodin i njegova porodica nikada nisu uradili nesto lose da bih ugrozili njihova prava. Ocigledno je da su i mladici iz Bastona poceli da se ponasaju kao i njihove vodje. Pozdrav za gospodina Miomira Mugosu i sve ostale ljude do njega.

    Komentariši

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.