Reis pozavo ministarku prosvjete da reaguje povodom dešavanja u Pljevljima

U gostovanju za Radio “Fatih”, Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori se osvrnuo na dešavanja u Pljevljima – “Mi smo imali prije par mjeseci slučaj učiteljice u Baru, u mješovitoj sredini, koja je pozivala sve učenike da se mole u crkvi za početak nove školske godine. Prosto ne znam kome je u inetresu da stvara podjele među najmalđom populacijom.”

Reis je pozvao ministarku i Ministarstvo prosvjete da reaguje i stane u kraj ovakvim dešavanjima . “Mi moramo znati da li Crna Gora ostaje građanska država. …kako bi znali kakav stav da zauzme zajednica,” poručio je On.

“Svaka zajednica u Crnoj Gori ima svoje objekte: džamije, crkve i prostore za vjeronauke, pa nek svako tamo zove na proslave. I mi kao Islamska zajednica imamo svoje objekte i trudimo se i radimo da poboljšamo uslove za vjeronauku u okvirima Islamske zajednice” poručio je reis.

Primarni cilj zajednica jeste da se bavi vjerskim djelatnostima ali bez unošenja podjela i nemira među djecom i roditeljima.

Poslije jučerašnjeg slučaja u Pljevljima, Reis je kazao da je imao poziva od nekih roditelja koji su zabrinuti zbog situacije u tom gradu.

On se u gostovanju osvrnuo i na rad nevladinih organizacija i izrazio čuđenje ” da u Crnoj Gori ne postoje više nevladine organizacije na koje smo se navikli da budu korektor svim lošim postupcima, ne samo vlasti, već i građana i određenih grupa. Toga nažalost ne vidim u skorije vrijeme. I sad imaju neke nove nevladine organizacije koje unose nemir među građanima.”

Povodom dana Svetog Save juče su u Pljevljima udruženje koje nosi ime ovog sveca i lokalna „Srpska kuća“ organizovali podjelu poklon paketića za đake prvake, sa dva sadržaja – za djecu islamske vjeroispovijesti slatkiši, a za pravoslavce pride bojanka sa likom Svetog Save i brošurom o njegovom djelu, piše Pobjeda. Akcija je naišla na žestoku osudu mnogih roditelja, prije svih Bošnjaka, ali i dijela pljevaljske javnosti.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.