REIS ISLAMSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI RAZGOVARAO SA PREMIJEROM KRIVOKAPIĆEM

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof.dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, gospodinom Rifatom Fejzićem.
Premijer Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori.

Premijer je izrazio spremnost Vlade da sasvim partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom u CG i da uz dobronamjerne predloge i dogovore, zajednički rade na rješavanju problema, koji stoje pred tom vjerskom organizacijom.

Reis Fejzić je, zahvalivši se na prijemu, rekao da Islamska zajednica i Vlada imaju zajedničke evropske partnere, te da od Vlade očekuje razumijevanje i partnerski odnos, posebno kada je riječ o pravima i zapošljavanju pripadnika manjinskih naroda. Reis Fejzić je premijera Krivokapića upoznao i sa problemima sa kojim se ta vjerska organizacija suočava, a koji se tiču kapaciteta Muslimanskog groblja, poreskih dugovanja, Medrese i implementacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice.


Premijer Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.