Reis Fejzić posjetio turski Parlament, Diyanet i zvaničnike Republike Turske

Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima boravio je proteklih dana u višednevnoj radnoj posjeti Turskoj. Ovom prilikom, reis Fejzić se sastao sa reisom Islamske zajednice Turske, prof. Mehmet Gormezom, kojom prilikom su se dvojica poglavara saglasili da nedavni pokušaj vojnog puča u Turskoj nije ugrozio saradnju dviju islamskih zajednica, te da će započeti kao i planirani zajednički projekti biti nastavljeni.

prijem kod reisa Gormeza
Delegacija IZ-e u Crnoj Gori na prijemu kod reisa Gormeza

 

Ovom prilikom reis Fejzić je na poziv zvaničnih institucija boravio u posjeti turskom Parlamentu. Reis Rifat ef. Fejzić je iskazao saosjećanje sa turiskim narodom i vladom povodom nedavnog pokušaja puča, koji je doveo do žrtava i donio veliku zabrinutost.

Prilikom susreta sa premijerom Binali Yildirimom, premijer i ostali turski zvaničnici su se zahvalili Islamskoj zajednici na riječima sažaljenja i haternami povodom žrtava, kao i za organizovanje dženaze namaza za šehide demokratije u Turskoj.

binali yildirim premijer
Reis Fejzić sa premijerom Binali Yildirimom

 

 

 

 

 

 

 

U razgovoru sa reisom, predsjednik Skupštine je saopštio da je pokušaj puča i direktna agresija i bombardovanje Parlamenta bila do sada nečuven akt nasilja, ali i pored toga, pokušaj destabilizacije i teror je uspješno osujećen.

Reis Fejzić sa Ismailom Kahramanom, predsjednikom Velike narodne skupštine

 

 

 

 

 

Pored ostalih zvaničnika i visokih državnih dužnosnika, reis Fejzić je razgovarao i sa potpredsjednikom Vlade Vejsilom Kajnakom, kao i sa potpredsjednicima AK partije Mustafom Šentopom i Mehmetom Muezinogluom.

potpredsjednik vlade Vejsil Kajnak
Sa potpredsjednikom vlade Vejsilom Kajnakom

 

 

 

 

 

 

potpredsjednik AK partije Mehmet Muezinoglu
potpredsjednik AK partije Mustafa Šentop

Delegaciju koju je predvodio reis Rifat ef. Fejzić sačinjavali su direktor medrese Mehmed Fatih Rahman ef. Kačar, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, Ernad ef. Ramović i član Medžlisa IZ-e Rožaje Enver Dacić.

IMG_9917
Tragovi bombardovanja turskog Parlamenta u Ankari
IMG_9918
Tragovi bombardovanja turskog Parlamenta u Ankari

 

 

 

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.