Predstavnik iz Kuvajta na svečanom otvorenju vrtića “Xixëllonja”

Danas, 10.07.2021. Počastio nas je njegovom posjetom u Ulcinju predstavnik organizacije El-Džud iz Kuvajta, šejh Rašid el-Adžmi, pri čemu je inaugurisana zgrada vrtića “Xixëllonja”. On je dočekan od strane predsjednika medžlisa h. Dina Gorane, gl.imama h. Alije ef.Bardhija, sekretara h. Agima Dragovoje, imama Mirsada ef. Muçaja, direktorice vrtića prof. Suele Dibra-Kaca sa personalom vrtića. Isto tako, od strane Mešihata, njegovom prisutnošću počastio nas je Ijad Ahmed.

Na samom početku prisutnima se obratila direktorica vrtića “Xixëllonja” koja je poselamila prisutne i zahvalila se šejhu Rašidu. Zatim je riječ preuzeo glavni imam koji je poselamio prisutne i zahvalio se donatoru iz Kuvajta za veliki posao. Riječ je zatim pripala i Mirsad ef. Muçaju kao jednom od onih koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, koji se zahvalio šejhu. Na kraju riječ je pripala cijenjenom musafiru šejhu Rašidu, koji je sa prisutnima podijelio emocije i zadovoljstvo koje je doživio zbog uspješne realizacije ovog projekta.

Na samom kraju u znak zahvalnosti priređen je i jedan kratak program od strane djece vrtića. Realizaciju ovog projekta omogućio je Mešihat IZ u CG., a radove je izvela kompanija Concordia.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.