Potpisan ugovor između Mešihata IZCG i Agencije TIKA o dovršetku Islamskog centra u Baru

Suljo Mustafić, reis Fejzić, Birol Četin i Muhidin Milaimi
Suljo Mustafić, reis Fejzić, Birol Četin i Muhidin Milaimi

Bar – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić i direktor Vladine agencije Turske TIKA iz Podgorice Birol Četin, potpisali su danas Protokol o saradnji i ugovor o finansiranju  radova,  do dovršetka Islamskog centra u Baru.

Svečanom poptpisivanju u prostorijama agencije TIKA u Podgorici prisustvovali su i Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član Mešihata iz Bara, kao i Muhidin Milaimi, predsjednik Sabora Islamske zajednice i glavni imam u Baru.

Izgradnja Islamskog centra u Baru najznačajniji je projekat koji se realizuje u novijoj istoriji Islamske zajednice na ovim prostorima . Njegovi sadržaji predstavljaju iskaz potreba islamskih vjernika, ne samo Bara već i čitavog regiona.

Islamski centar se gradi na vakufskom zemljištu, vlasništvu Islamske zajednice,  a  projekat svojom velelepnom arhitekturom, modernom opremom I monumentalnošću jedan je  od najatraktivnijih objekata ove vrste na Balkanu.

Predračunska vrijednost objekta iznosi oko 2,5 miliona eura, a u njegovu dosadašnju izgradnju koja je  obuhvatila završetak “grubih radova” uloženo je blizu million eura. Dosadašnja sredstva za izgradnju su obezbijedjena  isključivo od donacija barske dijspore, te pojedinaca i firmi.

Sva ostala sredstva do dovršetka objekta obezbjedjuju se preko Turske Vlade, odnosno agencije TIKA.

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori

www.bscg.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.