Posjeta reisa Rifata Fejzića Norveškoj

Reis Rifat Fejzić i gradonačelnik Osla Fabian Stang
Reis Rifat Fejzić i gradonačelnik Osla Fabian Stang

Norveška/Oslo – U okviru Škole demokratskog rukovodjenja, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić boravio je u Oslu i Lillehammeru u sedmodnevnoj studijskoj posjeti. Organizator i domaćin sesije bio je Nansen Akademija sa sjedištem u Lillehammeru, koja ima tradiciju organizacije ovakvih skupova od 1918. godine.

Reis Rifat Fejzić je u Oslu obišao parlament Kraljevine Norveške, sjedište Nobel komiteta, Ured gradonačelnika, gdje se sreo i razgovarao sa gradonačelnikom Osla Fabianom Stangom.

Reis Rifat Fejzić se u Oslu sreo i sa predsjednikom Islamskog vijeća Norveške, krovne institucije muslimana u ovoj državi, Senahidom Kobilicom. Razgovarano je o poziciji dvije Islamske zajednice, o stanju pripadnika Islama u Norveškoj i Crnoj Gori, te o saradnji dvije institucije.

Svoj boravak u Oslu reis Fejzić je iskoristio za sastanak sa tridesetak iseljenika, Bošnjaka porijeklom iz Crne Gore. Organizator i domaćin susreta sa iseljenicima bio je dipl.ing Selver Tošić, službenik u norveškoj Vladi, rodjeni Norvežanin, porijeklom iz Plava.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.